Malenan hirsikoti - olohuone

Muuttovalmis hirsiunelma luonnon keskellä

Hirsisiin mökkeihin jo nuorena rakastunut Malena halusi oman unelmiensa kodin, joka on helppo itselle, tehty terveellisestä materiaalista ja jossa asuminen muistuttaisi mökkeilyn tunteesta. Nyt pellon ja mäntymetsän välissä seisoo Malenan ja hänen perheensä muuttovalmis hirsikoti.

Nykyään Pohjanmaalla kahden kouluikäisen lapsen kanssa Finnlamelli-kodissa asuva Malena oli pitkään haaveillut hirsikodista. Omaa rauhaa ja tilaa sekä luontoa rakastavana asuminen kerros- ja rivitaloissa ei tuntunut Malenalle sopivalta, joten omakotitalo oli hänelle lähtökohtaisesti sopivin vaihtoehto.

Monenlaisissa kodeissa asuneena ja sisustuksesta kiinnostuneena Malenalle oli myös muodostunut selkeä mielikuva siitä, millainen hänen unelmakotinsa olisi. Se täytyikin oikeastaan enää vain toteuttaa.

Malenan hirsikoti

Finnlamellista kumppani toteuttamaan muuttovalmis unelma

Etsintöjen jälkeen syksyllä 2019 Malena löysi unelmakodilleen sopivan tontin. Tontin saamisen jälkeen Malena piirsi tulevan kotinsa pohjaratkaisun ja pyysi tarjouksia hänen unelmakotinsa toteuttamisesta.

“Yksin rakennuttajana halusin olla varma, että kodista tulee terve ja toiveideni mukainen, koska kodin rakentaminen on yhdelle ihmiselle suuri investointi. Se on myös syy, miksi valitsin juuri Finnlamellin muuttovalmiin hirsikodin – halusin olla varma siitä, että saan vastinetta rahoilleni ja huolettomuutta rakentamisen ajaksi.“

“Finnlamellin yksi sopimus ja varma hinta sopimusta tehdessä toivat turvaa ja varmuutta hankinnalle. Ajattelen kuitenkin asiaa niin, että haluan kodin, jonka omistan myös 30 vuoden päästäkin”

Vaativaa työtä tekevänä yksinhuoltajana Malenalla ei olisi ollut aikaa rakentamiselle. Finnlamellin kanssa yhdellä sopimuksella rakentunut muuttovalmis hirsikoti olikin Malenan mukaan hänelle ainoa oikea vaihtoehto. Muuttovalmis ratkaisu mahdollisti oman unelman toteuttamisen – vieläpä ilman turhia lisäkustannuksia.

“Koska valmistumispäivä oli tiedossa heti rakennusluvan saatuani, ei minun tarvinnut säätää vuokrasopimusten kanssa tai pidentää vuokrallaoloaikaa sovittua pidemmäksi. Uusi hirsikotimme valmistui juuri sovitussa aikataulussa”, Malena lisää.

Rakennusaikana Malenasta oli mukava seurata kodin rakentumista ja päästä katsomaan ammattilaisten kädenjälkeä. “Ajoittain havahduin myös siihen, miten pitkällä rakentaminen jo on. Koko prosessi tontin hankinnasta uuteen kotiin muuttamiseen kesti vain vajaan vuoden, joten kaikki sujui nopeasti”, Malena kertoo.

hirsitalo pohjanmaalla julkisivu takaa

Kattava muuttovalmisvalikoima vastasi sisustusintoilijan tarpeisiin

Koska sisustaminen oli Malenan intohimo ennestään, oli myös oma unelmakoti mielessä jo melkein valmiiksi sisustettu ostopäätöstä tehdessä. Siksi myös sisustusratkaisut vaikuttivat kaupantekovaiheessa.

“Hirsi itsessään luo kodikkaan ja lämpimän tunnelman kotiin, joten ne ovatkin kotini sisustuksessa keskipisteessä. Halusin myös saman sävyiset sisäseinät hirsiseinien kaveriksi. Kokonaisuudessaan halusin ajattoman kodin, joka ei vaadi paljon remontteja lähiaikoina. Minulla oli myös mielessä juuri tietynlainen ulko-ovi ja Finnlamellin valikoimasta löysinkin juuri sen, mitä olin ajatellut. Muutenkin Finnlamellin sisustusvalikoima oli yllättävän laaja, joten oli helppo saada sellainen sisustus kuin halusinkin. Ei ollut montaa asiaa, joita halusin hankkia valikoiman ulkopuolelta,” Malena muistelee.

Koska Malena lapsineen asuu maaseudulla, ei tontilla ollut suunnittelurajoituksia. Maaseudun näkymät ja etupihan puolen mäntymetsä olivat myös ne asiat, mitkä hän halusi näkyvän ikkunoista. Takapihan maaseutumaisemaan tuo oman vivahteensa kesällä istutettu kukkaniitty.

“Isot ikkunat olivat ehdoton asia kodissani. Nyt voimme nauttia sekä aamu- että ilta-auringosta keittiössä ja olohuoneen ikkunoista näkyy ihana, oma kukkaniitty,” Malena iloitsee.

Hyvä päätös, joka kannatti

Vuoden hirsikodissaan asuneena Malena on erittäin tyytyväinen lopputulokseen.

“Aloitin jo raksa-aikana myös taloprojektille oman Instagram-tilin, johon dokumentoin meidän raksatarinaa. Kaikki meni todella hyvin ja olen valmiiseen kotiimme todella tyytyväinen. Oli kiva seurata, miten nopeasti asiat etenivät ja kuinka hienoa jälkeä tuli – siitä tuli hieno fiilis. Valmiissa kodissa keittiö on paras yksittäinen asia, se onnistui erinomaisesti. Käyn itse lintumetsällä ja oli upea kokemus valmistaa riistaa ensimmäisen kerran uudessa omassa keittiössä.

”Kokonaisuudessaan tämä on unelma, joka on toteutunut”

Faktat:

Kerrosala: 99,5 m²
Huoneistoala: 90,5 m²

hirsitalo pohjanmaalla Julkisivu

Katso lisää kotitarinoita

riitan muuttovalmis hirsikoti
Kotitarina

Kun kotona on hyvä olla

Uuden asuinalueen perällä tien päässä nousee kallio, jonka päällä seisoo uusi muuttovalmis hirsitalo omalla rauhaisalla paikallaan. Talon takapihalla ei kuitenkaan yleensä ole […]
Lue lisää
finnlamelli talokirja

Tilaa talokirja

Tilaa maksuton talokirjamme sähköpostiisi tai paperisena kotiin kannettuna.