Finnlamelli hirsihuvila Kirkkonummi_olohuone

VillaGon hirsihuvila merinäköalalla on avoin kaikille

Kirkkonummen Medvastössä kallion päältä avautuu upea näkymä merenlahdelle. Kallion päälle joulukuussa 2020 valmistuneen VillaGo-huvilan oleskelutilojen ikkunat avautuvat juuri tämän upean näkymän suuntaan. VillaGo-huvilan taustalla on majoitusalasta kiinnostunut yrittäjäkolmikko ja yhdessä Finnlamellin kanssa he saivat merenrantakalliolle odotukset ylittävän muuttovalmiin hirsihuvilan.

“Minä, Anna ja Antti olemme olleet ystäviä jo pitkään ja meitä kaikkia yhdistää kiinnostus majoitusalaan. Meille tuli mahdollisuus vuokrata tontteja Annan suvulta, joka omistaa maita Medvastön saarella, joten päätimme tarttua tuumasta toimeen ja toteuttaa mökki Medvastöhön. Nyt meillä on ensimmäinen huvila valmiina ja olemme olleet siihen hyvin tyytyväisiä”, VillaGon yrittäjäkolmikon Mika Alhola kertoo.

Mika kertoo kolmikon alkaneen suunnitella vuokrattujen tonttien käyttötapoja nelisen vuotta sitten. Alkuperäinen suunnitelma oli rakentaa sijainnin hengessä perinteisiä saaristolaismökkejä lautaverhoilulla. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat asuntomessuvierailujen myötä, kun kolmikko pääsi tutustumaan myös hirsitaloihin.

“Kivi ei tullut materiaalina kuuloonkaan missään vaiheessa, mutta hirsi tuli mukaan vasta matkan varrella. Kiersimme puu- ja hirsitaloja asuntomessuilla ja hirsi vei lopulta ylivoimaisesti voiton niin tyylillään kuin muilla ominaisuuksillaan. Siinä materiaalissa yhdistyy hirsimökkien ainutlaatuinen tunnelma, tilan hengittävyys ja ilmanlaatu, joka on aivan ylivertainen muihin materiaaleihin verrattuna”, Mika muistelee projektin alkuvaiheita.

Finnlamelli hirsihuvila Kirkkonummi_julkisivu

Rakentajakumppani minimoi riskit

Yrittäjäkolmikolla ei keskenään ollut aiempaa kokemusta talonrakentamisesta tai rakennuttamisesta, joten oman majoitusratkaisun rakentamiseen tarvittiin ehdottomasti taho, joka tietää mitä tekee. Kun hirsi oli jo valikoitunut materiaaliksi, päätyi kolmikko rakentajakumppanina Finnlamelliin heidän tarjoaman toimituslaajuuden vuoksi.

“Finnlamelli oli ainoa, joka pystyi toteuttamaan huvilan muuttovalmiina haluamallamme toimituslaajuudella.”

”Hinta-laatusuhde oli meille sopiva. Näin ollen teimme erinomaisen kumppanivalinnan, minimoimme oman rakentamisen osuuden sekä kokemattomuudestamme johtuvat riskit”, Mika toteaa.

Kun päätös yhteistyöstä Finnlamellin kanssa oli jo syntynyt, tehtiin huvilasta suunnitelmat. Mika sanoo huvilan rakentamisen muuttovalmiina olleen itsestäänselvyys Finnlamellille. Muut talotarjoajat eivät olisi huvilaa muuttovalmiina lähteneet edes toteuttamaan.

“Suunnittelun pohjaksi löysimme valmiin mallin, joka miellytti meitä. Saimme myös muokata valmista mallia toiveidemme mukaiseksi. Se meille myös lopulta rakennettiin, hirrestä tietenkin. Lopputuloksena saimme juuri sellaisen huvilan isoine katoksineen, lasitettuine terasseineen sekä tietenkin isoine merelle päin avautuvine maisemaikkunoineen, kuin mitä halusimmekin. Kaiken kaikkiaan prosessi oli hyvin joustava”, Mika summaa.

Finnlamelli hirsihuvila Kirkkonummi_julkisivu

Yksi projektipäällikkö varmisti sujuvan yhteistyön

Rakennusprojekti itsessään oli Mikan mielestä onnistunut ja sujui hyvin. Muuttovalmiin huvilan valmisteluvaiheessa kolmikko teki perheineen töitä tontilla raivaten tilaa huvilalle. Kun maa- ja pohjatyöt olivat valmiit ulkopuolisen kumppanin toimesta, ei Mikan mukaan rakennusvaiheessa tarvinnut enää huolehtia.

“Se, että meillä oli yksi projektipäällikkö, joka huolehti kaikesta meidän puolestamme oli iso apu. Meiltä ei vaadittu niin paljon läsnäoloa tontilla, ja jos huolia syntyi, oli aina yksi numero, johon soittaa. ”

”Pieniä ongelmia lukuun ottamatta kaikki sujuikin moitteetta. Myös muutama asia, joita emme olleet osanneet huomioida jo suunnitteluvaiheessa onnistui lisätilauksesta ja hoitui Finnlamellin kautta”, Mika kertoo tyytyväisenä.

Parasta on näkymä

Valmistuneeseen huvilaan VillaGon yrittäjäkolmikko on erittäin tyytyväinen. Heidän mielestään lopputulos onnistui paremmin kuin he osasivat toivoakaan.

“Koska huvila on vuokrakäytössä, niin asiakkaiden arviot kertovat onnistuneesta lopputuloksesta parhaiten. Puitteet lomailuun ovat meistä todella hyvät ja siitä kertoo myös saatu palaute. Palaute on ollut todella positiivista, niin perheiltä ja kaveriporukoilta kuin yritysasiakkailta. Meiltä on jopa kysytty, mistä olemme huvilan hankkineet ja miten prosessi on mennyt”, Mika naurahtaa tyytyväisenä.

Mika itse on niin tyytyväinen lopputulokseen, että siitä on vaikea erotella parasta ominaisuutta. Erittäin tyytyväinen hän on kuitenkin siihen, miten upea näkymä huvilan suurista ikkunoista avautuu merelle ja kuinka terassin poreallas ulkolasituksineen palvelevat sitä samaa näkymää säästä riippumatta.

VillaGo-huvila on vuokrattavissa niin yksityis- kuin yrityskäyttöön. Varaa VillaGo-huvila käyttöösi heidän omilta verkkosivuiltaan ja nauti lomasta luonnollisesti parhaassa vapaa-ajan kodissa.

Finnlamelli hirsihuvila Kirkkonummi_olohuone

Tutustu huvilaan virtuaalisesti

Pääset tutustumaan huvilaan, sen ihanaan ympäristöön ja merellisiin maisemiin tarkemmin myös virtuaalisesti.

VillaGo-hirsihuvila

Päärakennus

Kerrosala: 136 m²
Huoneistoala: 126 m²

VillaGo hirsihuvilan pohja

Saunarakennus:

Kerrosala: 28 m²
Huoneistoala: 25 m²

Villago saunarakennuksen pohjapiirustus
Finnlamelli hirsihuvila Kirkkonummi_terassi
hirsitalo kirkkonummi poreamme terassilla
Finnlamelli hirsihuvila Kirkkonummi_saunarakennus
Finnlamelli hirsihuvila Kirkkonummi_sauna
hirsitalo Kirkkonummi Saunatupa merenlahdelle päin

Katso lisää kotitarinoita

riitan muuttovalmis hirsikoti
Kotitarina

Kun kotona on hyvä olla

Uuden asuinalueen perällä tien päässä nousee kallio, jonka päällä seisoo uusi muuttovalmis hirsitalo omalla rauhaisalla paikallaan. Talon takapihalla ei kuitenkaan yleensä ole […]
Lue lisää
finnlamelli talokirja

Tilaa talokirja

Tilaa maksuton talokirjamme sähköpostiisi tai paperisena kotiin kannettuna.