Finnlamellin työntekijöitä tehtaalla

Meistä

Lamellihirsi syntyi luotosta sen ylivertaisuuteen

Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Alajärvi on jo usean vuosikymmenen ajan tunnettu hirsirakentamisesta. Ei siis ole ihme, että suomalaisen lamellihirren valmistus sai alkunsa juuri sieltä.

Järkkymätön usko lamellihirren ylivertaisuuteen sytytti halun tuoda tämä laadukas rakennusmateriaali kaikille kodinrakentajille. Täyteen kaupalliseen potentiaaliin ponnistimme uraa uurtavalla tuotekehittelyllä ja asiaansa uskovalla markkinoinnilla. Näin syntyi Finnlamelli. Vuosi oli 1995.

Finnlamelli on osa DENiä

Finnlamelli on osa suomalaista DEN Finland Oy:ta, jonka juuret pientalorakentamisessa yltävät yli 30 vuoden taakse. Yhteinen päämäärämme on toteuttaa unelmia koti kerrallaan. DENillä työskentelee yli 400 ammattilaista. DEN Group -konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 226,2 miljoonaa euroa. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus.

30 vuoden kokemus on hyvä pohja rakentaa hirsirakentamisen tulevaisuutta

Osa yrityksemme avainhenkilöistä oli mukana jo 30 vuotta sitten ensimmäisten teollisesti valmistettujen lamellihirsien tuotekehityksessä, silloisessa Perälän Höyläämössä.

Pitkä kokemus lamellihirrestä on pikemminkin etu kuin haitta, kun etsimme moderneja, uudenlaisia ratkaisuja nykyaikaisen kodinrakentajan tarpeisiin. Tuotekehitystyömme jatkuu määrätietoisesti, ja lähes 30 vuoden kokemus näkyy vahvasti innovaatioissamme. Laatu on meille kunnia-asia.

Muuttovalmiin hirsikodin synty

2010-luvulla hirsirakentamisen suosio kasvoi tasaisesti ja tässä oli mahdollisuus uudelle konseptille: muuttovalmiille hirsitalolle. Samalla painumaton RYHTI-hirtemme mahdollisti tuotteena modernimman ja monipuolisemman rakentamistavan.

Vakuutuimme siitä, että nämä yhdistämällä kykenisimme mullistamaan hirsitalorakentamisen markkinaa, ryhtymällä ensimmäisenä valmistamaan muuttovalmiita hirsitaloja. Paras tapa edetä uuden konseptin kanssa oli yhdistää voimat muuttovalmiita omakotitaloja tarjoavan Designtalon kanssa. Tästä syntyi DEN Finland, jonka alla toimivat talorakentajien tuntemat brändit Finnlamelli, Designtalo ja Ainoakoti.

Tänä päivänä Finnlamellin hirsitaloista noin viidennes menee vientiin.

Talojemme ja tilojemme LVIS-suunnittelun ja -asennukset hoitaa DEN Tekniikka. Oman, vakiintuneen talotekniikkayksikön edut ovat tulleet vuosikymmenen aikana kirkkaiksi: olemme voineet kehittää sujuvassa yhteistyössä entistä parempia taloteknisiä ratkaisuja sekä asiakkaan että työmaan näkökulmasta. Nämä innovaatiot antavat erityistä varmuutta toteutukseen sekä tekevät asumisesta mukavaa ja turvallista vuosikymmeniksi.

Tänäkin päivänä Finnlamellin sydän koostuu yhteen hiileen puhaltavista, osaavista asiantuntijoista. Suhtaudumme työhömme intohimolla, ja ensiluokkainen laatu on jokaiselle meistä kunnia-asia, josta ei tingitä. Tavoitteemme on jatkossakin, että asiakkaamme ovat kaikkein onnellisimpia hirsitalon omistajia.

Luonnon kunnioittaminen on meille keskeinen arvo. Onhan uusiutuva puu ja siitä tehty, hiiltä vuosisadoiksi sitova hirsi rakennusmateriaalina se kaikkein ekologisin. Hyödynnämme myös tehtaallamme syntyvän jätteen lämpöenergiana, jotta mitään ei mene hukkaan.

finnlamelli hirsitaloesittely

Töihin Finnlamellille

Asiakkaamme tekevät hirsitaloa ostaessaan elämänsä isoimpia päätöksiä. Osaavan myyjän arvo on tässä valtava. Tule tiimiimme tekemään asumisen unelmista totta.

Pitkä kokemus on onnistuneen projektin tae

Ei ole sattumaa, että Finnlamelli on valittu toimittamaan tärkeitä hirsirakennuksia, kuten terveellisen sisäilman päiväkoteja.

finnlamellin sertifikaatit ja jäsenyhdistykset joihin kuulumme

Tutustu kotitarinoihin

finnlamelli-myyjän tapaaminen

Olemme täällä sinua varten

Toteutetaan kotiunelmasi yhdessä. Ota meihin yhteyttä tai jätä meille yhteydenottopyyntö. Tapaaminen kanssamme onnistuu myös etänä.