Positiivinen kokemus sai Annukan ja Micken valitsemaan Finnlamellin talotoimittajaksi toisen kerran

Keväällä 2024 Sipooseen rakentui upea muuttovalmis hirsitalo, joka on Annukkan ja Micken unelmakoti. Pariskunta on vaikuttunut Finnlamellin tinkimättömästä ammattitaidosta ja täydellisestä lopputuloksesta. Micken suvun hyvät kokemukset aiemmasta kesämökin rakentamisesta vaikuttivat päätökseen valita Finnlamelli myös oman hirsikodin rakentajaksi.

“Koko koti oli iso unelma. Ei tarvinnut kuin ihailla, kun Finnlamellin rautaiset ammattilaiset veivät taloprojektia eteenpäin. Ollaan todella tyytyväisiä, tuntuu uskomattomalta asua uudessa kodissa. Täällä on ihanaa”, Annukka ja Micke iloitsevat.

Finnlamellin taloesittely sinetöi päätöksen


Kun perheen poika muutti pois kotoa, Annukka ja Micke alkoivat miettiä seuraavia askelia asumisen suhteen. Vaihtoehtoina oli remontoida oma nykyinen asunto tai ostaa valmis talo. Kun etsinnästä huolimatta kotia ei löytynyt, eikä nykyisen kodin remontti olisi ratkaissut toivetta suuremmasta pihasta, nousi uusi vaihtoehto esiin: oman kodin rakentaminen.

“Etsittiin kyllä valmiita taloja, mutta kaikissa oli aina jotakin pielessä. Hintalaput olivat korkeita ja remonttitarpeita oli todella paljon. Toiveena oli myöskin nykyistä suurempi oma piha, jossa on tilaa touhuta. Oman kodin rakentaminen alkoi tuntua todella houkuttelevalta vaihtoehdolta”, Annukka ja Micke kertovat projektin alkutaipaleesta.

Pariskunta vieraili Finnlamellin taloesittelyssä Klaukkalassa, jossa heitä kiinnosti juuri talon pohjaratkaisu. Taloesittelyssä oli helppo hahmottaa huoneiden koot ja aistia, millaista hirsitalossa on oikeasti olla. Pohjapiirros ikään kuin heräsi henkiin.

“Matkalla taloesittelyyn sanoin Mickelle, että kun tänne mennään, voi olla, että paluuta muihin ratkaisuihin ei enää ole. Meitä kiinnosti kyseisen talon pohjaratkaisu ja Finnlamellin hirsitalo oli haaveissamme. Ja niinhän siinä sitten kävi! Samankaltainen pohjaratkaisu on nyt omassakin kodissamme. Se on avara, ja huoneet ovat kuin yhtä suurta tilaa. Se tuntui meille toimivalta”, pariskunta kertoo.

Finnlamellin tuleviin taloesittelyihin pääset tutustumaan täältä. Taloesittelyitä järjestetään ympäri Suomea.

Hyvät kokemukset Finnlamellista mökin rakentamisessa


Työskentely Finnlamellin kanssa oli pariskunnalle jo entuudestaan tuttua. Micken suvun kesämökki on rakennettu Sipooseen juuri Finnlamellin toimesta lähes muuttovalmiina, ja vanhat hyvät kokemukset sai valitsemaan Finnlamellin uudestaan.

“Oli luottavainen olo kääntyä Finnlamellin puoleen tässä asiassa, sillä kokemus mökin rakentamisesta oli niin hyvä. Asiakaspalvelu toimi ja homma hoitui juuri niin kuin piti”, Micke kertoo.

Lisäksi muunneltavuuden mahdollisuus ja hirsitalon muut hyvät puolet tukivat valintaa.

“Hirsitalossa on ihana puun fiilis. Sisäilma on täällä todella hyvä, vieraatkin ovat sitä kehuneet. Hirsitalon ekologisuus oli myös yksi syy valita Finnlamelli talotoimittajaksi. Ja tietysti hirsitalon muunneltavuus”, Annukka kertoo.

Poikkeamislupa tontille vei aikaa, mutta odotus palkittiin


Vaikka oma koti ja mökki ovat nyt samalla paikkakunnalla, ei se pariskuntaa haittaa. Luonnon läheisyys ja nopeat kulkuyhteydet Helsinkiin tekivät valinnan helpoksi.

“Tämä tontti on iso ja vastaa toiveitamme luonnon läheisyydestä ja omasta tilasta. Meillä on oma kalliokin tässä ja paljon puita ympärillä. Omassa rauhassa saa olla, vaikka naapureitakin on. On kiva, kun on tutut kaupat ja seudut, ja mökillekin on nopea ajaa. Sopii meille siis todella hyvin”, Annukka ja Micke kertovat.

Tontti löytyi onnekkaan sattuman kautta. Pariskunnan mökillä ollut metsuri vinkkasi tontista, jonka omistajat harkitsivat myyntiä. Micke otti yhteyttä omistajiin ja keskustelut alkoivat. Pian tontti oli ostettu, mutta talon rakennuslupien hakeminen ei ollutkaan niin helppoa.

“Tämä tontti oli siis vanha mökkitontti, joka oli kaavoitettu vapaa-ajan asunnoksi. Omakotitaloa varten piti hakea poikkeamislupaa. Odottavan aika oli pitkä, sillä poikkeamislupa saatiin vuoden odottelun jälkeen”, Micke selittää.

Kun poikkeamislupa tuli, allekirjoittivat Annukka ja Micke sopimukset Finnlamellin kanssa ja projekti lähti kunnolla käyntiin. 

Suunnittelun pohjana Hohde 143 -talomalli


Koti pohjautuu Hohde 143 -hirsitalomalliin. Kotia on muunneltu kahden aikuisen asuttavaksi. Esimerkiksi makuuhuoneiden määrää on vähennetty alkuperäisestä neljästä kahteen. Huoneet ovat käytössä walk-in-closetina ja työhuoneena.

“Yksi tärkeimmistä asioista oli pohja. Haaveiltiin isosta keittiö-olohuonetilasta, joka tässä toteutuu. Tilan tuntua luo myös se, että työhuoneen oviaukkoa on suurennettu”, Micke kertoo.

Toinen iso haave oli walk-in-closet, joka toteutettiin muuttamalla yksi makuuhuone vaatehuoneeksi. Annukka on ollut suuren osan elämäänsä vaatealalla töissä, ja siksi haaveissa oli saada vaatteet kauniista ripustettua omaan vaatehuoneeseen esille.

“Lähdettiin tähän projektiin sillä ajatuksella, että haaveet saadaan toteutettua. Ja niin ne toteutettiinkin. Walk-in-closet on päämakuuhuoneen yhteydessä, eli ne muodostavat hyvän, ison kokonaisuuden”, Annukka iloitsee.

Keittiö on kodin sydän


Kodin värimaailma on harmoninen ja melko neutraali. Osa seinistä on vaaleaa hirttä, jossa puunsyyt jäävät upeasti näkyville ja lattia on näyttävää vinyylikorkkia. Vierashuoneeseen pari laittoi vihreän tehosteseinän, päämakuuhuone on savikivenharmaa ja walk-in-closet on väriltään roosa. Sisustussuunnittelijan näkemystä noudattaen leikiteltiin hieman väreillä, ja Annukka ja Micke antavatkin kehuja sisustusneuvonnasta.

“Sisustussuunnittelija kuunteli meidän toiveita ja antoi neuvoja, mitä kannattaa valita. Saatiin uusia ajatuksia ja varmistusta siihen, että ollaan tekemässä oikeita päätöksiä. Saatiin kodista yhteneväinen, eli punainen lanka säilyy koko kodissa. Todella antoisa keskustelu oli hänen kanssaan”, Annukka kehuu sisustusneuvonnan hyötyjä taloprojektin kannalta.

Päämakuuhuoneesta pääsee vessaan, kodinhoitohuoneeseen ja “spa-osastolle”, eli pesutilaan ja saunaan. Kylpytiloissa panostettiin erityisesti näyttäviin laattoihin.

“Spa-osasto on meidän leikkimielinen nimitys, sillä täällä on hieman kylpylämäinen tunnelma. Valittiin tänne ihana laatta, joka muistuttaa sitä, kun katsoo veden läpi kimmeltävää hiekkaa. Se tuo ylellistä tunnelmaa kylpyhuonetiloihin”, Micke selittää.

Annukka ja Micke halusivat panostaa keittiöön, joka toimii kodin sydämenä. Ruoanlaitto ja illanvietto ystävien kanssa ovat pariskunnalle todella tärkeitä asioita, ja siksi avokeittiö oli ollut haaveena jo pitkään. Keittiö on musta ja tuo hyvää kontrastia muuten vaaleaan kotiin.

”Se, että pystyy kokkailemaan ja seurustelemaan samaan aikaan oli meille todella tärkeä juttu”, Annukka toteaa.

Onnistunut koti on unelmien täyttymys

Annukka ja Micke ovat erittäin tyytyväisiä uuteen kotiinsa, jossa ovat nyt asuneet helmikuusta 2024 alkaen. Koti on pariskunnalle unelmien täyttymys ja kokonaisuutena onnistunut. Isot ikkunat saavat erityismaininnan.

“Meille lempiasia kodissa on isot ikkunat. Luonto tulee niiden kautta upeasti osaksi kotia, ja voi ihastella luonnon ihmeitä omalta sohvalta. Se antaa energiaa ja maadoittaa. Ikkunat ovat muuten myös kissojen lempparijuttu, kun voi makoilla auringossa”, pariskunta naurahtaa.

Uusi koti on ollut esitelty pariinkin otteeseen, niin tyhjänä kuin kalustettunakin.

“On hauskaa huomata, miten ihmiset kiinnittävät huomioita samoihin asioihin, joihin itsekin ihastuttiin. Esimerkiksi juuri käytännölliseen pohjaratkaisuun. Meiltä on myös vierailijat paljon kyselleet kokemuksia, ja kiva niistä on kertoa, kun ollaan kovin tyytyväisiä tähän kotiin”, Annukka selittää.

Pari on tyytyväinen Finnlamelliin ja työn jälkeen. Työt etenivät aikataulussa, ja koti valmistui lopulta jopa etuajassa. 

“Suositellaan kyllä Finnlamellia. Meillä meni kaikki hienosti ja rakennusvaihe oli stressitöntä. Kaikki sujui hyvässä hengessä ja mutkattomasti, ja tapaamamme ihmiset olivat ystävällisiä”

– Annukka ja Micke

Annukka ja Micke vierailivat useasti tontilla katsomassa, miten työt etenivät ja kyselivät paljon työvaiheista. He antavat myös oman kokemuksensa pohjalta vinkit tuleville talonrakentajille.

“Luota ammattilaisiin! He tietävät mitä ovat tekemässä. Jos tulee ongelmia, keskustele avoimesti ammattilaisten kanssa. Ei kannata stressata turhaan, kyllä Finnlamelli osaa hoitaa asian kuin asian. Kannattaa myös ottaa kuvia rakennusvaiheessa ja kysellä paljon. Silloin tuntee kodin todella läpikotaisin, tietää missä putket ja piuhat menevät. Saattaa joskus olla hyötyä, kun tietää tarkasti, mihin vaikka taulu-tv:n voi kiinnittää”, Annukka ja Micke vinkkaavat.

Tutustu tarkemmin Annukan ja Micken talounelmiin Instagramissa @casa_bjornbo.

Voit myös vierailla perheen kodissa virtuaalisesti!

Katso lisää kotitarinoita