finnlamelli hirsipalat

Hirsi rakennus-materiaalina

Näistä syistä hirsi on loistava rakentajan valinta

Hirsi talon rakennusmateriaalina on kulkenut pitkän matkan ja on nykyisin suosittu valinta erinomaisten ominaisuuksiensa ansiosta. 

Hirsi on rakennusmateriaalina terveellinen ja kestävä. Painumattomassa lamellihirressä yhdistyvät modernin rakentamisen vaatimukset ja ikiaikaisen luonnonmateriaalin hyvää tekevät ominaisuudet.

hirsitalo on terveellinen ja ympäristöystävällinen valinta

Hirsi miellyttää silmää

Hirsi on monella tapaa aisteille miellyttävä rakennusmateriaali. Puu hengittää ja tasaa kosteutta sekä lämpöä. Se on myös akustisesti lempeä, luoden pehmeän rauhallista kodin äänimaisemaa.

Puu on myös kaunis katsoa. Puunsyiden luoma yhteys luontoon ja suomalaiseen rakennusperintöön on voimakas, ja tästä syystä kodin hirsiseinä ei verhoilua kaipaa. 

Hirressä käytämme raaka-aineena suomalaista kuusta, joka on vaaleaa, pienioksaista ja hyvin kosteutta kestävää. Koska hirsien välillä ei ole juurikaan väri- tai tekstuurieroja, on hirsikodin seinien luoma tunnelma ihanan rauhallinen.

Lempäälän hirsitalon keittiö

“Kauniita seiniä ja hirressä näkyviä oksapaikkoja tulee yhä pysähdyttyä ihailemaan joka viikko.”

Marianne ja Juha valitsivat hirsitalon, koska sen ominaisuudet ja kauneus viehättivät molempia. Katso heidän kotitarinansa.

Hirsitalossa on raikas sisäilma

Hirsitalossa sisäilman suhteellinen kosteus on tasapainossa. Tämä on sen ansiota, että puu hengittävänä materiaalina sitoo ja luovuttaa kosteutta tasaisesti. Kun kosteus on tasapainossa, ei homekaan pääse kasvamaan.

Mutta mikä parasta, hirsikotiin astuessasi huomaat ensimmäisenä, kuinka raikasta kodin ilma on hengittää. Tämä on kuusihirren luonnollisten ominaisuuksien ansiota.

Puu ehkäisee myös staattisen sähkön syntymistä, mikä taas estää tehokkaasti pölyn muodostumista. Siksi hirsikoti on erinomainen vaihtoehto myös allergikoille.

minulle paras koti jenni alisaari

”Nyt kun olen asunut täällä noin kuutisen vuotta, niin täytyy kyllä sanoa, että tämä on minulle paras koti.”

Katso Jennin kotitarina, jossa hän kertoo kuinka homekoulussa työskennelleenä hirsitalo oli hänelle ainoa oikea vaihtoehto terveellisen sisäilman vuoksi.

Hirsi on ympäristöystävällisin rakennusmateriaali

Hirsi on poikkeuksellisen pienipäästöinen rakennusmateriaali. Käytännössä kuusihirsi varastoi metsässä kasvaneiden puiden hiiltä sukupolviksi eteenpäin talosi rakenteisiin. Myös lamellihirsiemme työstö omalla tehtaallamme on energiatehokasta huipputeknologian ansiosta.

Hirrellä on myönteisin ilmastovaikutus muihin rakennusmateriaaleihin, kuten tavalliseen puutaloon tai kivitaloon verrattuna. VTT:n tutkimuksen mukaan hirsirakennus kuluttaa energiaa tai tuottaa hiilidioksidipäästöjä vähemmän elinkaarensa aikana kuin tavallinen puutalo.

Käyttämämme puu on peräisin suomalaisista metsistä. Meille myönnetty PEFC-sertifikaatti on osoitus vastuullisuudesta sekä käyttämämme puumateriaalin alkuperän seuraamisesta. Meille Finnlamellilla on tärkeää, että kotiemme raaka-aineena käytetty puu tulee kestävästi hoidetuista metsistä. PEFC-sertifikaatin osalta tätä valvovat riippumattomat tarkastajat.

PEFC on yleisin käytössä oleva sertifiointijärjestelmä, joka varmistaa, että puu on laillista ja sen alkuperäketju kestävästi hoidetuista metsistä tuotteeksi tunnetaan.

isä ja poika aamulla sängyssä hirsitalossa

Muuttovalmis on helpoin tapa rakentaa oma hirsitalo

Muuttovalmis hirsitalo on huolettomuutta ja helppoutta arvostavan rakentajan paras valinta. Kotisi on rakennettu perustuksista lähtien Finnlamellin valvonnassa. Muuttovalmis on ainoa hirsitalorakentamisen malli, jossa tiedät oikeasti etukäteen paljonko uusi kotisi tulee maksamaan.

Hohde 99

Kymmeniä talomalleja, tuhansia vaihtoehtoja

Muunneltava mallistomme luo vain lähtöruudun mielikuvituksellesi. Voit muunnella tulevaa kotiasi yhdessä asiantuntijamme kanssa, pohjapiirustuksesta pintamateriaaleihin.

Jos valinnan helppous, kustannustehokkuus ja nopea eteneminen ovat sinulle perusteellista räätälöintiä mieluisampi vaihtoehto, tutustu Rehti-mallistoomme.

Finnlamelli esitteen tilaus

Tilaa itsellesi
Finnlamellin esitteet

Tilaa maksuttomat esitteemme sähköpostiisi tai
paperisena kotiin kannettuna.