hirsitalo uurainen keittiö

Painumaton
RYHTI-hirsi

Aidosti painumaton RYHTI-hirsi tekee kotisi rakenteista entistäkin jämäkämmät.

painumattoman ryhti-hirren 10 vuoden takuumerkki

10 vuoden painumattomuus-takuu ainoana Suomessa

Annamme toimittamallemme ja asentamallemme RYHTI-hirrelle 10 vuoden painumattomuustakuun asennuspäivästä lukien. Voit siis olla varma siitä, että RYHTI-hirsi on ensiluokkainen valinta uuden kotisi rakennusmateriaaliksi. Saat painumattoman hirren vakiona muuttovalmiiseen hirsitaloon tai vapaa-ajan asuntoon.

Painu­mattoman RYHTI-hirren hyödyt

Nopea rakennustyö

Kotisi rakentuu nopeammin, sillä hirren painumista ei tarvitse huomioida tavanomaisilla hirsirakentamisen liikuntavaroilla. Kotisi on säältä suojassa vain muutamassa päivässä.

Moderni arkkitehtuuri

Modernin linjakas arkkitehtuuri mahdollistaa suorat kiinnitykset erilaisten materiaalien ja rakenteiden välillä, ohuemmat ikkuna- ja ovenpielet sekä monipuoliset kalusteseinät.

Turvallinen rakenne

Luonnollinen, terveellinen ja turvallinen rakenne. Kotisi seinät ovat umpipuuta, joka hengittää ja suojaa muuttamattomana vuosikymmenestä toiseen. 

Energiatehokkuus

Tiivis rakenne ja sen tuoma energiatehokkuus sekä alhaisemmat lämmityskulut muihin hirsitaloihin verrattuna.

Vähäisempi pintahalkeilu

RYHTI-hirren jännite on pienempi kuin ristiinliimatulla hirrellä, jolloin puun mahdollinen pintahalkeilu on entistä vähäisempää.

Suomalaisesta kuusipuusta valmistettu

RYHTI valmistetaan suomalaisesta PEFC-sertifioidusta kuusipuusta, joka on vaaleaa, pienioksaista ja hyvin kosteutta kestävää. Koska puukappaleiden välillä ei ole juurikaan värieroja, on hirren visuaalinen ulkonäkö ihanan rauhallinen.

Hirsitalon olohuone Kirkkonummi

Sujuvaa rakentamista

Aidosti painumaton RYHTI-hirsi tekee kotisi rakentamisesta sujuvaa, sillä hirren painumista ei tarvitse huomioida tavanomaisilla hirsirakentamisen liikuntavaroilla. Voit unohtaa karapuut, liukuraudat ja puutapitukset samalla kun säästät rakentaessa aikaa, vaivaa ja hermoja.

Hirsiseinässä hyvä ilmanpitävyys saavutetaan osaavalla hirsien varauksien muotoilulla sekä saumojen ja nurkkaliitosten tiivisteillä. Huolellinen asennustyö on tärkeää erityisesti ulkorakenteen liittymissä ja läpivientien tiivistämisessä. Hirren painumattomuus saavutetaan poistamalla asennuslöyhyys ja hirren kosteuseläminen.

Me Finnlamellilla voimme taata parhaan laadun silloin, kun hirsitalo on ammattilaistemme rakentama. Muuttovalmiin kohteen asennuksen suorittaa aina koulutuksen saanut asennusryhmä.

Hirsinurkat

Moderni tasanurkka

Moderni tasanurkka sopii selkeälinjaiseen kotiin. Hirret kulkevat samassa tasossa kaikilla seinillä, ilman näkyviä nurkkia. Saumaton ilme viimeistellään talon ulkopuolella nurkkalaudoilla. Tasanurkalla korostat kapeasaumaisen hirsiprofiilin moderniutta.

Moderni ristinurkka

Risteävien hirsiseinien päät tulevat muutaman sentin nurkan yli, ja nurkka koteloidaan. Ratkaisu sopii niin tiivisti rakennetulle kaupunkitontille kuin maalaismaisemaan. Voit korostaa modernin ristinurkan tyyliä värisuunnittelussa.

Painumattoman RYHTI-hirren kokoluokat

Muuttovalmis Finnlamelli-kotisi on saatavilla kolmella eri hirsivahvuudella. Suosituin hirsivahvuus on 202×260, joka sisältyy vakiona muuttovalmiiseen kotiisi.

ryhti-hirsi koko 202x260
202×260
ryhti-hirsi koko 240x260
240×260
ryhti-hirsi koko 270x260
270×260

Kuusipuusta valmistetun RYHTI-hirren ominaisuudet

Aito painumaton hirsi

Ainutlaatuisen RYHTI-hirtemme painumattomuus perustuu ennenkaikkea sen asennustekniikkaan. RYHTI-hirren asennuslöyhyys eliminoidaan kiinnittämällä hirret toisiinsa tasaisin välimatkoin kiinnitysruuveilla. Hirsissä on esiporaus, jolla varmistetaan tasainen kiinnitys.

Lisäksi, RYHTI-hirressä kantopinta on perinteiseen hirteen verrattuna keskemmällä, jolloin se on ikään kuin kosteuselämisen ulottumattomissa. Käytännössä hirrestä on poistettu pystysuuntaan tapahtuva kosteudesta johtuva eläminen, jolloin voidaan puhua painumattomasta rakenteesta.

Hirsi elää alle sentin viiden metrin matkalla

Painumattoman RYHTI-hirren ominaisuuksia ja kosteuskäyttäytymistä on seurattu markkinoiden laajimmalla mittaus- ja testiohjelmalla. Havaittu muodonmuutos on keskimäärin alle 0,2 % hirsiseinärakenteen suunnitellusta korkeudesta. 

Esimerkiksi viiden metrin matkalla tämä tarkoittaa alle yhden senttimetrin liikkumista. Käytännössä RYHTI-hirrellä rakennettaessa rakenteen liikkumavara voidaan huomioida samalla tavoin kuin puurunkoisissa taloissa.

Valmistustapa suojaa värinvaihteluilta ja halkeilulta

Teollisesti valmistettujen hirsien aihiot kuivataan koneellisesti, jonka jälkeen niiden kosteus on noin 14%. Tämä suojaa hirttä homeelta ja sinistymiseltä sekä vähentää puun painumista ja halkeilua. Kuusipuulla on myös luonnollisia antibakteerisia ominaisuuksia, jotka vähentävät ihmisille haitallisen mikrobiston menestymistä pinnoilla.

Yhdestä materiaalista tehty seinä on turvallinen ja terveellinen

Kun seinärakenne on tehty yhdestä ja samasta materiaalista, kuusihirrestä, voit asua huoletta luottaen siihen, että seinän sisällä ei muhi kosteusongelmaa. 

Lamellihirressämme kova sydänpuu on aina hirren ulkosivulla, eli niin sanotusti säätä vasten. Tämän ansiosta hirsi kestää erinomaisesti pohjoisten sääolojen rasitusta.

VTT on tutkimuksella todentanut, että lamellihirressämme käytetty liima ei estä kosteuden luonnollista kulkua hirren läpi. Liimasauman kestävyys on jopa pidempi kuin puulla itsellään eli sen elinkaari on pitkä. Liimasta ei erity päästöjä, pieniä formaldehydi-määriä lukuunottamatta, jotka ovat samaa vähäistä luokkaa kuin itse puun päästöt.

Tutustu painumattoman RYHTI-hirren asennukseen videolla

kuusimetsä

Tunnemme puumme alkuperän

Meille Finnlamellilla on tärkeää, että kotiemme raaka-aineena käytetty puu tulee kestävästi hoidetuista metsistä. Käyttämämme puu on peräisin suomalaisista metsistä. Meille myönnetty PEFC-sertifikaatti on osoitus vastuullisuudesta sekä käyttämämme puumateriaalin alkuperän seuraamisesta. PEFC-sertifikaatin osalta tätä valvovat riippumattomat tarkastajat.

PEFC on yleisin käytössä oleva sertifiointijärjestelmä, joka varmistaa, että puu on laillista ja sen alkuperäketju kestävästi hoidetuista metsistä tuotteeksi tunnetaan.

hirsitalo savonlinna olohuone

Tutkitusti laadukas tuote

Hirsitalon rakennussarjallamme on ETA-hyväksyntä ja CE-merkki, jotka ovat tunnustus EU:n vaatimasta laadusta. Seuraamme tuotteidemme laatua jatkuvasti yhdessä Eurofinsin kanssa.

Katso CE-merkinnän edellyttämät suoritustasoilmoitukset

isä ja poika aamulla sängyssä hirsitalossa

Muuttovalmis on helpoin tapa rakentaa oma hirsitalo

Muuttovalmis hirsitalo on huolettomuutta ja helppoutta arvostavan rakentajan paras valinta. Kotisi on rakennettu perustuksista lähtien Finnlamellin valvonnassa. Muuttovalmis on ainoa hirsitalorakentamisen malli, jossa tiedät oikeasti etukäteen paljonko uusi kotisi tulee maksamaan.

finnlamellin sertifikaatit ja jäsenyhdistykset joihin kuulumme
finnlamelli-myyjän tapaaminen

Haluatko keskustella asiantuntijamme kanssa?

Ota yhteyttä paikkakuntasi myyjään tai jätä meille yhteydenottopyyntö.