Krista Pärmäkoski Mahroton maja olohuone

Krista Pärmäkoski valitsi Suomen suosituimman muuttovalmiin hirsikodin

Krista Pärmäkosken, oma muuttovalmis Finnlamelli-koti rakentui muuttovalmiiksi vanhan sisäilmaongelmista kärsineen kodin tilalle. Tällä sivulla voit seurata, kuinka suunnitelmat ja rakentaminen etenivät rakennusaikana. Kristan täysin muuttovalmis 173 huoneistoneliön unelmien hirsikoti rakentui Kuortaneelle. Seuraa Kristan talotiliä Instagramissa @mahrotonmaja.

”Tästä varmasti tulee minun unelmieni koti. Tärkein elämänarvoni on terveys, siksi terveellinen asuminen on minulle tärkeää.”

Krista Pärmäkoski

Kristalle talovalinnan ratkaisi kolme asiaa. Materiaaliksi hän halusi alusta asti hirren. Koti pitää saada muuttovalmiina, jotta se rakentuu mahdollisimman helposti ja stressittä. Lisäksi Finnlamellin kanssa löytyi heti yhteinen sävel tekemiseen, jolloin yhteistyöhön oli helppo lähteä.

”Finnlamelli tuntui heti luotettavalta kumppanilta lähteä tällaiseen isoon projektiin. Oli myös heti selvää, että uuden kotimme pitää valmistua muuttovalmiiksi asti, ja heillä on näistä vahvaa näyttöä”, kertoo Krista valinnan taustoista.

Uuden talon hankinta tuli ajankohtaiseksi, kun Kristan vanhasta 70-luvun talosta löytyi kosteusvauroita. ”Isäni on työkseen rakentanut paljon puutaloja, ja itselleni on ollut selvää, että haluan puutalon – eritoten hirsitalon, koska niissä on hyvä hengittää”, kertoo Krista. Kun on ammatiltaan urheilija, palautuminen on jaksamisen kannalta välttämätöntä. ”Minulla on hyviä kokemuksia hirsitaloista. Sisäilma niissä on todella hyvä ja raikas, ja olen nukkunut todella hyvin. Tykkään hirrestä, siinä silmäkin lepää.”


Talon pohja on täysin mietitty Kristan perheen tarpeita varten. Uuteen kotiin tuli tulevaisuuttakin ajatellen riittävästi huoneita, joista yksi on aluksi työ- ja kirjastohuoneena. Kuntohuoneeseen tulee rullahiihtomatto harjoittelua varten. Päämakuuhuoneesta on käynti suoraan terassille. Keittiöstä tuli iso ruoanlaittoa ja leipomista rakastavalle Kristalle. ”Iso keittiö- ja olohuonetila on minulle kodin sydän.” Arkieteiseen tulee lisäksi pieni vaatehuone/kuivaustila, jonne saa märät treenivarusteet kuivumaan. Ja takka taloon tulee, totta kai!

Kodin suunnittelu meni Kristan mukaan hyvin ja joustavasti: ”Kaikkia ennakkoon kirjaamiamme toiveita on kuunneltu ja ne on täytetty.” Sisätilat Krista on sisustanut maanläheisin sävyin ja sekaan ripotelluin kontrastivärein.

”Haluan, että rakentaminen on ekologista. Liikun luonnossa päivittäin työni puolesta, ja se on varmasti urheilu-urankin jälkeen tärkeä paikka – haluan, että luonto säilyy sellaisena vielä jälkipolville.”

Seuraa Kristan talotiliä Instagramissa @mahrotonmaja.

Valitse sinäkin Suomen suosituin muuttovalmis hirsikoti.

Krista Pärmäkoski Mahroton maja keittiö
Krista Pärmäkoski Mahroton maja keittiössä
Krista Pärmäkoski Mahrottoman majan olohuoneessa keinutuolissa
Krista Pärmäkoski Mahroton maja saunatuvassa

Katso lisää kotitarinoita

riitan muuttovalmis hirsikoti
Kotitarina

Kun kotona on hyvä olla

Uuden asuinalueen perällä tien päässä nousee kallio, jonka päällä seisoo uusi muuttovalmis hirsitalo omalla rauhaisalla paikallaan. Talon takapihalla ei kuitenkaan yleensä ole […]
Lue lisää
finnlamelli talokirja

Tilaa talokirja

Tilaa maksuton talokirjamme sähköpostiisi tai paperisena kotiin kannettuna.