Tule kanssamme seuraamaan Krista Pärmäkosken uuden hirsikodin rakennusta!

Hiihdon superlahjakkuus Krista Pärmäkoski rakentaa kanssamme omaa Finnlamelli-kotiaan. Tällä sivulla voit seurata suunnitelmien ja rakentamisen etenemistä. Kristan täysin muuttovalmis 173 huoneistoneliön unelmien hirsikoti rakentuu Kuortaneelle.

”Tästä varmasti tulee minun unelmieni koti. Tärkein elämänarvoni on terveys, siksi terveellinen asuminen on minulle tärkeää.”
– Krista Pärmäkoski

Kristalle talovalinnan ratkaisi kolme asiaa. Materiaaliksi hän halusi alusta asti hirren. Koti pitää saada muuttovalmiina, jotta se rakentuu mahdollisimman helposti ja stressittä. Lisäksi Finnlamellin kanssa löytyi heti yhteinen sävel tekemiseen, jolloin yhteistyöhön oli helppo lähteä. ”Finnlamelli tuntui heti luotettavalta kumppanilta lähteä tällaiseen isoon projektiin. Oli myös heti selvää, että uuden kotimme pitää valmistua muuttovalmiiksi asti, ja heillä on näistä vahvaa näyttöä”, kertoo Krista valinnan taustoista.

Uuden talon hankinta tuli ajankohtaiseksi, kun Kristan vanhasta 70-luvun talosta löytyi kosteusvauroita. ”Isäni on työkseen rakentanut paljon puutaloja, ja itselleni on ollut selvää, että haluan puutalon – eritoten hirsitalon, koska niissä on hyvä hengittää”, kertoo Krista. Kun on ammatiltaan urheilija, palautuminen on jaksamisen kannalta välttämätöntä. ”Minulla on hyviä kokemuksia hirsitaloista. Sisäilma niissä on todella hyvä ja raikas, ja olen nukkunut todella hyvin. Tykkään hirrestä, siinä silmäkin lepää.”

Talon pohja on täysin mietitty Kristan perheen tarpeita varten. Uuteen kotiin tulee tulevaisuuttakin ajatellen riittävästi huoneita, joista yksi on aluksi työ- ja kirjastohuoneena. Kuntohuoneeseen tulee rullahiihtomatto harjoittelua varten. Päämakuuhuoneesta on käynti suoraan terassille. Keittiöstä tulee iso ruoanlaittoa ja leipomista rakastavalle Kristalle. ”Iso keittiö- ja olohuonetila on minulle kodin sydän.” Arkieteiseen tulee lisäksi pieni vaatehuone/kuivaustila, jonne saa märät treenivarusteet kuivumaan. Ja takka taloon tulee, totta kai!

Kodin suunnittelu on Kristan mukaan mennyt hyvin ja joustavasti: ”Kaikkia ennakkoon kirjaamiamme toiveita on kuunneltu ja ne on täytetty.” Sisätilat Krista aikoo sisustaa maanläheisin sävyin ja sekaan ripotelluin kontrastivärein.

”Haluan, että rakentaminen on ekologista. Liikun luonnossa päivittäin työni puolesta, ja se on varmasti urheilu-urankin jälkeen tärkeä paikka – haluan, että luonto säilyy sellaisena vielä jälkipolville.”

Voit seurata Kristan kotiprojektia myös Instagramissa @mahrotonmaja.

Valitse sinäkin Suomen suosituin muuttovalmis hirsikoti. Aloita kotimatkasi luonnollisesti parhaaseen Finnlamelli-kotiin lataamalla tai tilaamalla talokirjamme!

Näin Kristan uusi koti valmistuu