villa basket ruokailutila

Case Villa Basket

Villa Basket on Kisakallioon valmistunut Finnlamellin 110-neliöinen hirsihuvila. Se on rakennettu Urheiluopiston huvila-alueelle keskelle puhdasta luontoa ja monia liikuntamahdollisuuksia.

Liikunnallinen loma-asunto Lohjalla

Kisakallion Urheiluopiston hallussa on runsaasti maa-aluetta Lohjalla. Muutamia vuosia sitten alueesta kaavoitettiin 57 hehtaaria lomarakentamiseen.

Kisakallio sijaitsee Helsinki–Turku-moottoritien varressa lounaissuomalaisen vehreän luonnon keskellä. Ulkoilumaastoa on ympäristössä 250 hehtaaria ja huvila-alueella on kosolti rantaviivaa Uudenmaan suurimpaan vesialueeseen, Lohjanjärveen. Urheiluopiston kaikki palvelut ovat kävelymatkan päässä. Sijainniltaan ja ympäristöltään paikka on ihanteellinen.

Opistolla on erinomaiset puitteet palloilulajeille, oma jäähalli ja hyvät tenniskentät. Lähialueelta löytyy lisäksi kolme golfkenttää ja laskettelurinnekin on lyhyen matkan päässä Vihdissä. Majoitus- ja kokoustiloille on alueella luonnollinen kysyntä. Opistoalueelta löytyy myös huoneistohotelli.

Näköala järvelle. Huvila on rakennettu komealle kalliotontille, josta aukeaa hieno näköala Uudenmaan suurimmalle vesistölle, Lohjanjärvelle. Kalustukseen on käytetty tunnettuja merkkituotteita. Olo- ja makuuhuoneissa on Tarkettin vinyylilattia.
Villa Basket näyttää tyylikkäästi mallia kuinka monipuolisten vapaa-ajan harrasteiden ääreen voi päästä lomailemaan.

Liikuntamahdollisuuksien äärellä

Villa Basket on tyylikäs esimerkki huvila-alueen rakennuskannasta. Basket-huviloita valmistui samanaikaisesti kaksi. Identtiset hirsihuvilat ovat vierekkäin ja ne ovat pääasiallisesti vuokrakäytössä joko yhdessä tai erikseen. Basket on 110-neliöinen, kolmen makuuhuoneen hirsitalo. Seinät ovat 202 millin vahvuisia lamellihirsiä. Hirsitoimittajana on ollut Finnlamelli, joka myös urakoi rakennustyön ja luovutti molemmat rakennukset asiakkaalle muuttovalmiina. Rakentaminen oli tehokasta, kun valmista tuli reilusti alle puolessa vuodessa.

Yksikerroksinen huvila on tilankäytöltään selkeä ja kaikilta tiloiltaan avara. Päätysisäänkäynti tuo eteiseen, joka jatkuu ilman väliseinää oleskelutiloiksi. Keittiö, ruokailutila ja olohuone muodostavat nelikulmaisen, vinokattoisen tilan, jonka kookkaat ikkunat avautuvat kalliomaastoon ja Lohjanjärvelle. Hyvillä ilmoilla oleskelutilat tuplaantuvat terassilla. Sinne on lyhyt matka keittiöstä ruokapöytää kattamaan ja saunasta vilvoittelemaan.

Aktiivinen lomailu on huomioitu kodinhoitotiloissa. Runsaan kymmenen neliön huoneessa on tilaa vaatehuollolle, liikuntavarusteiden pesulle ja kuivatukselle. Kodinhoitohuoneen vieressä on lisäksi selkeä, saunomista helpottava oleskelutila. Koko lomailijajoukko mahtuu kerralla kuivattelemaan ja pukeutumaan. Saunan seinään on avattu leveä ikkuna, joka antaa suoraan järvelle. Pesuhuoneessa mahtuu kaksi isoakin miestä samanaikaisesti suihkuun.

Kaikkien makuuhuoneiden koko ylittää 10 neliötä. Suurin, reilun 12 neliön huone on eteisen vieressä vastapuolella kahta muuta makuuhuonetta. Mukavia vuodepaikkoja Villa Basketissa on kuusi.

Tämän päivän loma-asunnoilta vaaditaan korkeaa tasoa. Tähän haasteeseen Villa Basket vastaa täydellisesti. Huvila on toimiva ja tyylikäs. Rakennus on toteutettu korkealla ammattitaidolla ja materiaalit ovat laadukkaita. Kokonaisuus on viimeistelty laadustaan tunnetuilla kalusteilla.

Oleskelutilassa huomio kiinnittyy ensimmäiseksi Artekin tuoleihin ja Secton valaisimiin. Puustellin keittiökalusteita avaamalla löytää kattavan valikoiman Iittalan astioita.

Suurinta laatua lomailuun tuo talon massiivihirsirakenne. Paksujen puuseinien sisällä on hyvä huoneilma ja miellyttävä akustiikka. Unet ovat sikeitä, eikä nenä ole aamulla tukossa.

TEKSTI Jorma Välimaa KUVAT Hans Koistinen
Julkaistu alunperin: UUSI KOTI 1/2016

Tutustu myös muihin projektikohteisiimme

Case ABB Vaskisauna

Vaasan Vaskiluodon kuvankauniiseen niemimaisemaan kokonaan uusiksi rakennettu ABB Oy:n edustustila, Vaskisauna, valmistui syyskuussa 2018.
Lue lisää

Case Mäntymäen päiväkoti

Päiväkoti Mäntymäestä rakentui hoitopaikka noin 65 lapsen tarpeisiin. Tavoitteena oli suunnitella ja toteuttaa Suomen paras päiväkoti, joka on samalla terveellinen ja täydellisesti toimiva ympäristö niin lapsille kuin työntekijöillekin.
Lue lisää