Länsiniityn Päiväkoti Vaasassa

Case Länsiniityn päiväkoti Vaasassa ja Harjuniityn päiväkoti Nokialla

Vaasaan ja Nokialle rakentuu parhaillaan kaksi Finnlamellin toimittamaa hirsipäiväkotia. Vuodenvaihteessa 2022-2023 valmistuvat rakennukset tarjoavat terveelliset ja ekologiset varhaiskasvatustilat yhteensä lähes 200 lapselle.

Viime vuosina puusta on tullut suosittu materiaali julkisrakentamisessa. Finnlamelli on toteuttanut muuttovalmiiden pientalojen lisäksi vuosien varrella menestyksekkäästi myös erilaisia hirsirakentamisen projekteja, kuten päiväkoteja, kouluja, ravintoloita ja lomakeskuksia. Tavoitteena on rakentaa tiloja, jotka ovat ennen kaikkea terveellisiä ja turvallisia käyttäjilleen.

Tällä hetkellä Vaasaan ja Nokialle nousee kaksi uutta päiväkotia Finnlamellin painumattomasta RYHTI kuusilamellihirrestä. Länsiniityn päiväkoti Vaasassa ja Harjuniityn päiväkoti Nokialla luovutetaan loppukäyttäjälle joulun alla, ja uudet lapsiryhmät aloittavat heti tammikuun alussa. Molemmat päiväkodit ovat kooltaan noin 1000 neliötä ja palvelevat viiden ryhmän ja 100 lapsen päivittäistä hoitotarvetta.

Finnlamelli suunnitteli, valmisti ja asensi rakennusten hirsiosat. Molempien päiväkotien rakennuttaja on WasaGroup, rakentaja WasaCon ja loppukäyttäjä palvelusetelipäiväkoti VerkaNappulat.

– Vaasan kaupungilla on kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä. Tähän tavoitteeseen puurakentaminen sopii erinomaisesti ja siksi lähdimme tarjoamaan kilpailutukseen hirsipäiväkotia, WasaGroupin rakennuttajapäällikkö Mikko Nyrhinen kertoo.

päiväkoti Nuotiopiiren hirsikehikko nousee Vaasassa
Länsiniityn päiväkodin pystytys toteutettiin Finnlamellin toimesta.
päiväkoti Nuotiopiiren pystytys Vaasassa
Länsiniityn päiväkodin pystytykseen kuului myös kattorakenteet sekä välikatolle OBS-levy asennettuna.

Sujuva yhteistyö takaa onnistuneen projektin

Vaasan ja Nokian päiväkotiprojektit toteutetaan kaupunkien järjestämän kilpailutuksen perusteella. Molemmat kohteet toteutetaan WasaGroupin Wasa360-konseptilla. Räätälöity Wasa360-palvelumalli pitää sisällään kiinteistönhankkeen kaikki vaiheet, eli rahoituksen, suunnittelun, toteutuksen, vuokrauksen ja kiinteistön ylläpidon. Finnlamelli valikoitui hirsitoimittajaksi luotettavuuden, erinomaisen yhteistyön ja ensiluokkaisen tuotteen ansiosta. Kohteet kulkevat WasaGroupilla käsi kädessä, joten toiveena oli myös käynnistää hankkeet saman toimijan kanssa.

Finnlamellin toimitus sisälsi:

Niin suunnittelu, toteutus kuin pystytyskin sujuivat moitteettomasti ja suunnitelman mukaan, vaikka projektissa oli erittäin kiireellinen toteutusaikataulu.

– Valitsimme hirsirungon toimittajaksi Finnlamellin, sillä se on luotettava toimija ja meillä on yhteinen ymmärrys rakentamisen haasteista vaikeassa maailmantilanteessa. Yhteistyö on ollut helppoa! Finnlamellilla ollaan reagoitu nopeasti sekä käyttäjien että viranomaisten vaatimuksiin ja muutostarpeisiin, millä on ollut valtavan suuri merkitys projektien sujuvuuden kannalta, kehuu WasaGroupin Nyrhinen ja jatkaa:

– Iso kiitos yhteyshenkilöllemme Jari Alangolle, joka on aina tavoitettavissa ja jolla on virtaa ratkaista kaikki eteen tulevat ongelmat nopealla aikataululla.

Pohjanmaan ja Vaasan alueella Finnlamellin myyjänä toimiva Alanko vahvistaa, että hyvän yhteistyön takana on molemminpuolinen luottamus ja hyvä palvelu.

– Olimme tosiaankin tavoitettavissa 24/7 koko projektin ajan. Myös RYHTI-hirren painumattomuudella oli asiakkaalle suuri merkitys. 10 vuoden painumattomuustakuu vakuutti asiakkaan rakennusmateriaalin ensiluokkaisuudesta, kertoo Alanko.

Finnlamellin Pohjois-Suomen aluemyyntipäällikkö Mika Pajarinen uskoo, että parhaan lopputuloksen takaa laadukkaan tuotteen ja asiakasta kuuntelevan palvelun yhdistelmä.

– Meidän vahvuutemme on se, että saamme asiakkaalle räätälöityä juuri oikeanlaisen ja halutun toimituslaajuuden. Myös täydentävillä osioilla ja tuotteilla on merkittävä rooli. Finnlamellin tunnettuus ja hirren korkea laatu sekä tehtaalla tehdyt esivalmistelut ja maailmanluokan työstöt takaavat yhdessä tehtaan asennuksen kanssa parhaan mahdollisen tuloksen. Tällä asiakas saa turvattua kannattavan liiketoiminnan luovutuksen jälkeen.

– Vuokralaisemme sitoutuvat lähtökohtaisesti pitkiin vuokrasopimuksiin, joten itse tuotteella on suuri merkitys. Kun tuote on laadukas ja kestävä, voimme taata pitkäikäisen kohteen, jossa käyttäjän on vaivatonta järjestää toimintansa, WasaGroupin Nyrhinen vahvistaa.

Harjuniityn päiväkoti Nokialla rakennusvaiheessa
Harjuniityn päiväkoti Nokialla valmistuu loppuvuodesta 2022.
Harjuniityn päiväkodin pihaa Nokialla rakennusvaiheessa
Harjuniityn päiväkotiin tulle paikat sadalle lapselle.

Terveellinen ja ympäristöystävällinen päiväkoti hirrestä

Hirsitalossa on tutkitusti terveellinen sisäilma. Kun sisäilman suhteellinen kosteus on tasapainossa, homeet ja bakteerit eivät pääse kasvamaan. Lisäksi staattisen sähkön puuttuminen ehkäisee tehokkaasti pölyn muodostumista, mikä parantaa sisäilmaa entisestään.

Hirsisen päiväkotirakennuksen hiilijalanjälki on pienempi kuin muilla tavoilla toteutettujen rakennusten, sillä puu sitoo hiilidioksidia sekä kasvaessaan että koko rakennuksen eliniän ajan. Hirsirakennus varaa ja tasaa lämpöä hyvin, joten lämmitysenergian tarve jää pieneksi.

Hirsipäiväkoti tarjoaa niin lapsille kuin työntekijöillekin sisäilmaltaan puhtaan ympäristön, miellyttävän akustiikan ja puun tuoman levollisen tunnelman.

WasaGroupin Nyrhinen on rakentanut perheelleen myös Finnlamellin omakotitalon.

– Rakennuttajan näkökulmasta voin suositella Finnlamellia niin suuriin kuin pienempiinkin hirsikohteisiin!

Tutustu myös muihin projektikohteisiimme

Case ABB Vaskisauna

Vaasan Vaskiluodon kuvankauniiseen niemimaisemaan kokonaan uusiksi rakennettu ABB Oy:n edustustila, Vaskisauna, valmistui syyskuussa 2018.
Lue lisää

Case Mäntymäen päiväkoti

Päiväkoti Mäntymäestä rakentui hoitopaikka noin 65 lapsen tarpeisiin. Tavoitteena oli suunnitella ja toteuttaa Suomen paras päiväkoti, joka on samalla terveellinen ja täydellisesti toimiva ympäristö niin lapsille kuin työntekijöillekin.
Lue lisää
villa basket ruokailutila

Case Villa Basket

Villa Basket on Kisakallioon valmistunut Finnlamellin 110-neliöinen hirsihuvila. Se on rakennettu Urheiluopiston huvila-alueelle keskelle puhdasta luontoa ja monia liikuntamahdollisuuksia.
Lue lisää