Finnlamelli Kuningattarenhelmi on unelmien hirsikoti meren rannalla

Loviisalaiset Jenna Aalto ja Dani Ryynänen ovat rakennuttaneet Asuntomesssuille Loviisaan unelmiensa kodin, jonka ovet avautuvat pian messuvieraille. Perheen rakennusprojektin varrelle on mahtunut haasteita, mutta kun Finnlamelli löytyi kumppaniksi, kaikki on sujunut vaivattomasti ja suunnitelmien mukaan. Nyt valmistuttuaan Finnlamelli Kuningattarenhelmi on perheen unelmien täyttymys ja loppuelämän koti.

Suomalainen unelma on hirsitalo meren rannalla

Suomalaisten asumisen haaveita selvitetään säännöllisesti erilaisin kyselytutkimuksin, joiden tulokset toistuvat samanlaisina vuodesta toiseen. Suomalaisten unelmakoti on hirsitalo järven tai meren rannalla, pikkukaupungin keskustassa tai sen kupeessa. Juuri sellainen on Finnlamelli Kuningattarenhelmi.

“Kun tarjolla oli merenrantatontti meidän omassa kotikaupungissa, valinta lähteä rakennuttamaan oli aika helppo”, Dani Ryynänen muistelee.

Tontin sijainti Loviisanlahden rannalla, suojaisessa poukamassa on liki täydellinen. Omasta rannasta pääsee uimaan, ja isolla pihalla on tilaa niin leikeille, istutuksille kuin merikonteista rakennetulle rantasaunallekin. Valaistukseen on panostettu sisällä ja ulkona.

“Maisema avautuu lahden yli Loviisan keskustaan asti, ja alusta asti meidän visiona oli, että vastarannalta katsottuna Kuningattarenhelmi loistaa rannalla kuin kotoisa lyhty”, Aalto tunnelmoi

Moderni hirsitalo sopii kaupunkiympäristöön

Kuningattarenhelmi on muotokieleltään moderni, joten se istuu hyvin kaupunkiympäristöön. Suomalaiset hirsitalot ovat perinteisesti olleet pitkänurkkaisia maalaistaloja harjakattoineen ja ristikkoikkunoineen, mutta Finnlamellin mallistosta löytyy näyttäviä ja moderneja, kaupunkiympäristöön sopivia hirsitalomalleja erityisesti Aava- ja Pouta -mallistoista. Kuningattarenhelmi on arkkitehdin suunnittelema, mutta pienten muutosten jälkeen siitä syntyi uusi malli, Aava 160, joka löytyy nyt myös Finnlamellin mallistosta.

Aalto ja Ryynänen halusivat talosta modernin ja pelkistetyn. Myös pohjaratkaisu on avara ja selkeä. Kuusi metriä korkeassa oleskelutilassa kuusihirret ovat osittain näkyvissä, mutta vaalean pintakäsittelyn ansiosta yleisilme on skandinaavisen pelkistetty ja harmoninen. Merenpuoleista julkisivua koristavat suuret ikkunat, joiden kautta merimaisema jatkuu sisälle asti.

“Kuuden metrin kattokorkeus antaa tilaa hengittää ja olla. Nämä isot ikkunat ovat kuin tauluja, ja se olikin tässä suunnittelun lähtökohtana, että ikkunat mustine puitteineen kehystävät tätä upeaa maisemaa” Ryynänen kertoo.

Moderni ulkoa ja sisältä

Kuningattarenhelmen moderni yleisilme alkaa pelkistetystä julkisivusta ja jatkuu sisälle asti. Ajattomassa sisustuksessa on yhdistetty eri puulajeja, luonnollisia materiaaleja ja vaaleita sävyjä. Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta: Amanda-tyttären makuuhuone, vieras-/työhuone sekä vanhempien makuuhuone, josta on sisäikkuna oleskelutilan läpi merelle. Sisustuksessakin pääosassa on kaunis merimaisema ja ympäröivä luonto.

Lopputulos ylitti odotukset

Aallolla ja Ryynäsellä oli alunperin suunnitelmissa samaiselle tontille kaksikerroksinen CLT-talo, mutta maailman myllerrykset muuttivat suunnitelmia, ja unelma messukodista oli vähällä jäädä toteutumatta. Viime hetkellä ratkaisu löytyi Finnlamellin muuttovalmiista hirsikodista, eikä perhe voisi olla tyytyväisempi suunnitelmanmuutokseen.

“Tästä tuli parempi kuin osasimme edes unelmoida!” Aalto ja Ryynänen iloitsevat