Finnlamelli Kuningattarenhelmen sisustuksessa pääosassa on luonto

Kun astuu sisään Finnlamelli Kuningattarenhelmen eteiseen, ei jää epäselväksi, mikä tämän kodin sisustuksen kulmakivi on. Esteetön merimaisema avautuu korkean oleskelutilan isoista ikkunoista Loviisanlahden yli aina Raatihuoneelle asti. Mustat ikkunankarmit kehystävät maiseman kuin taulun, joka elää vuodenaikojen mukaan.

Finnlamelli Kuningattarenhelmi on Jenna Aallon ja Dani Ryynäsen unelmien täyttymys ja loppuelämän koti, jonka sisustukseen on valittu ympäröivään luontoon istuvia ja ajattomia ratkaisuja. Sisustussuunnittelija Dima Latvalahden kanssa löytyi välittömästi yhteinen sävel, ja lopputulos on perheen toiveiden täyttymys.

“Tämä on ollut meille suuri unelma, joka on vihdoin tullut toteen”, Jenna Aalto toteaa.

Perheen toiveissa oli skandinaavinen sisustus sekä pehmeä ja kodikas tunnelma, joiden pohjalta Latvalahti lähti toteuttamaan kokonaisuutta. Maisemalta ei haluttu viedä huomiota liian näyttävällä sisustuksella, joten värimaailma on neutraali ja kodissa vallitsee luonnonläheinen ja harmoninen tunnelma.

Pääroolissa puu

Puu on Finnlamelli Kuningattarenhelmessä keskeisessä roolissa.

“Lähdin liikkeelle siitä, että kun talo on puuta, tuodaan sisustukseen vielä lisää puuta”, Latvalahti kertoo.

Korkean oleskelutilan seinät on jätetty vaalealle hirsipinnalle, jolle kontrastia tuovat pähkinäpuinen avokeittiö ja näyttävä portaikko mustine kaiteineen. Henkeäsalpaava maisema on läsnä koko oleskelutilassa, ja jopa keittiössä kokkaillessa voi samalla nauttia merellisistä maisemista.

Sisustuksessa on yhdistetty rohkeasti eri puulajeja, jotka muodostavat yhdessä saumattoman kokonaisuuden. Kuusihirren ja pähkinäisen keittiön lisäksi kodista löytyy tammea ja koivua. Persoonallinen yksityiskohta on kodinhoitohuoneen koivuvanerinen katto ja välitila.

Dektonia kahdella tapaa

Dekton on tämän hetken hittimateriaali, jota sisustussuunnittelija Dima Latvalahti kertoo käyttävänsä lähes kaikissa suunnittelukohteissaan. Kuningattarenhelmessä Dektonia on sekä keittiöntasossa että sohvapöydässä. Keittiöntason materiaali on Dekton Helena ja olohuoneen sohvapöytä Dekton Khalo. Materiaalin suosiolle on hyvä syy, sillä se muistuttaa luonnonkiveä, mutta on äärimmäisen kestävä ja helppohoitoinen.

Yläkerran huoneista näkymä merelle

Yläkerrasta löytyy kolme makuuhuonetta, joista kaikista avautuu näkymä merelle koko kodin korkuisen oleskelutilan läpi. Makuuhuoneissa, joista yksi on vanhempien makuuhuone, yksi 4-vuotiaan Amanda-tyttären huone ja yksi vierashuone, vallitsee sama skandinaavisen moderni ja harmoninen tunnelma kuin alakerrassakin. Amanda sai itse valita oman huoneensa seinien värin, joten niistä tuli – tietenkin – “Frozenin siniset”.

Yksilöllisiä kalusteita

Kun kävi ilmi, että sisustussuunnittelija Dima Latvalahti nauttii kovasti kalustesuunnittelusta, Aalto ja Ryynänen toivoivat, että tämän kädenjälkeä jäisi kotiin myös kalusteiden muodossa. Niinpä Latvalahti suunnitteli vanhempien makuuhuoneeseen sängynpäädyn ja Amanda-tyttären huoneeseen lelulaatikon koivuvanerista.

Huolella mietitty valaistus

Aalto ja Ryynänen ovat nähneet paljon vaivaa toimivan ja näyttävän valaistuksen suunnitteluun sekä sisälle että ulos. Selkeälinjaiseen taloon näyttävyyttä tuo valaistus ja isot ikkunat.

“Ajatuksena oli, että kun katsomme kotiamme Loviisanlahden vastarannalta, se loistaisi kuin kutsuva lyhty”, Jenna Aalto kuvailee.

Tärkeintä kodissa on tunne

Perhe kuvailee kodin sisustusta skandinaaviseksi, harmoniseksi, yksinkertaiseksi ja selkeälinjaiseksi. Värimaailma on luonnonläheinen ja neutraali. Asukkaiden persoonallisuus näkyy harkituissa yksityiskohdissa.

Kun Jenna Aallolta kysyy, mikä heidän uudessa kodissaan on parasta, vastaus on selkeä.

“Tunne. Tämä koti on valoisa ja avara, mutta ei kuitenkaan kliininen, ja siitä huokuu kodin lämpö. Se on meidän näköinen. Emme malta odottaa, että pääsemme Asuntomessujen jälkeen muuttamaan kotiin.”

Loviisan Asuntomessujen kohde numero 19

Finnlamelli Kuningattarenhelmi on Aava 160 -talomallin mukainen, mutta perheen tarpeisiin muunneltu. Kodin alakerrasta löytyvät avara oleskelutila, kodinhoitohuone, sauna ja pesuhuone. Kompaktit makuuhuoneet sijaitsevat kodin yläkerrassa. Molemmista kerroksista löytyy wc:t. Takapihan terassi ja merenrantaan asti ulottuva piha-alue tuovat lisätilaa kesäkaudella.

Finnlamellin Kuningattarenhelmi löytyy Loviisan Asuntomessuilta kohdenumerolla 19.

finnlamelli talokirja

Tilaa itsellesi
Finnlamellin esitteet

Tilaa maksuttomat esitteemme sähköpostiisi tai
paperisena kotiin kannettuna.