Finnlamelli Kuningattarenhelmi Loviisan Asuntomessut 2023 etupiha

Finnlamelli Kuningattarenhelmi on oodi puusisustamiselle

16.3.2023

Finnlamelli Kuningattarenhelmi rakentuu Loviisan Asuntomessuille 2023. Upeassa skandinaavisessa kodissa puu on vahvasti läsnä sisustamisessa.

Puusisustamisen runsautta merimaiseman äärellä

Finnlamelli Kuningattarenhelmi on todellakin puulla sisustamisen aatelia. Sen keskiössä on kauniin kuusihirren rinnalla pähkinäpuu, johon rakennuttajaperhe Dani Ryynänen ja Jenna Aalto ihastuivat. Pähkinäpuu on suuressa roolissa etenkin keittiössä.

”Vaikka pähkinäpuuta käytetään paljon keittiön kaapistoihin, säilyy ilme rauhallisena. Tasoksi valittiin vaaleaa kivikomposiittia”, kohteen sisustussuunnittelija Dima Latvalahti kertoo.

Hirsitalon sisäseinille on tehty vaalea kuultokäsittely. Lattia on vaaleaa laminaattia. Kodin mielenkiintoisimpia sisustuselementtejä on koivuvanerista tehty päämakuuhuoneen sängynpääty, joka toimii samalla tilanjakajana.

”Kodin valttina on selkeälinjainen ja ajaton ilme. Pehmeät murretut maanläheiset sävyt eri pinnoilla ja kiintokalusteissa tekevät kodista harmonisen”, Dima jatkaa.

Sisustuksen toinen johtoajatus on ollut avaran tilan ja luonnon yhdistäminen. Kuutisen metriä korkeasta oleskelutilasta avautuu maisema merenrantaan. Maiseman maalauksellisuutta korostamaan on valittu mustat ikkunanpuitteet, jotka ikään kuin kehystävät ulkona levittäytyvät näkymät.

Tilan avaruutta on korostettu valitsemalla toiseen kerrokseen johtavan portaikon kaiteiden materiaaliksi lasi. Päämakuuhuoneen seinään on avattu sisäikkuna, josta näkymä avautuu oleskelutilan kautta merelle.

”Finnlamellin sisustusmateriaalivalikoiman laajuus ja monipuolisuus yllätti meidät positiivisesti. Kuningattarenhelmestä tulee tavallinen, mutta meidän näköinen loppuelämän koti, jossa on ripaus ekstraa”, Dani ja Jenna myhäilevät tyytyväisenä.

Kylpylän tunnelmaa ja eleganttia valaistusta

Kylpytiloihin arjen luksusta ja spa-henkistä tunnelmaa on luotu raikkaan vaalealla ja rauhallisella laatoituksella, sekä rakenteisiin integroidulla kylpyammeella. Ammetta ympäröiville tasoille voi asettaa kynttilöitä rentoutumiseen. Saunan verhoilu on kaunista lämpöhaapaa, ja se avautuu puolilasiseinän kautta kylpytilaan.

Yhtenä Loviisan asuntomessujen teemoista on myös valaistus. Kuningattarenhelmessä on satsattu epäsuoraan valaistukseen, jota voidaan säätää tunnelman mukaisesti.

“Meillä syntyi visio, kodista, joka olisi ulkoa katsoen kuin maisemaa valaiseva lyhty. Eli sisällä isoista ikkunoista avautuu merinäköala, mutta pimeään aikaan ulkona ollessa samojen ikkunoiden kautta loistaa kodin valaistus”, Jenna kertoo.

Finnlamelli Kuningattarenhelmi Loviisan Asuntomessut 2023
finnlamelli talokirja

Tilaa itsellesi
Finnlamellin esitteet

Tilaa maksuttomat esitteemme sähköpostiisi tai
paperisena kotiin kannettuna.