Rakennuta unelmiesi hirsitalo Asuntomessuille

Oulun Asuntomessut järjestetään Hartaanselän Vaakunarannassa kesällä 2025 ja Finnlamellilla on messualueella tontti. Etsimme tontille nyt rakennuttajaa – sinulla on siis ainutlaatuinen tilaisuus rakennuttaa unelmiesi hirsikoti tuttu ja turvallinen Finnlamelli kumppaninasi.

Tässä on elämäsi tilaisuus rakennuttaa unelmiesi hirsikoti Oulun asuntomessualueelle! Finnlamellilla on messualueella valmiina tontti, joka odottaa sinua ja perhettäsi. Olemme suunnitelleet tontille jo valmiiksi ehdotuksen rakennettavasta talosta, mutta suunnitelmiin voi vielä tehdä pieniä muutoksia.

Finnlamellin hirsikodeissa korostuu luonnollisuus, energiatehokkuus ja asumisen terveellisyys. Lähde mukaan ja valitse kodiksesi muuttovalmis hirsitalo – Finnlamellin ammattilaiset tukevat sinua ja perhettäsi jokaisella askeleella kodin suunnittelusta Asuntomessujen avajaisiin asti!

Visualisointikuva Oulun Asuntomessuille suunnitellusta Finnlamellin kohteesta.

Mitä? Tontti 150 m² kerrosalan rakennusoikeudella kaksikerroksiselle talolle Oulun Asuntomessuilla 2025.

Missä? Hartaanselän Vaakunanrannassa, pientalotonttialueella.

Milloin? Rakentaminen alkaa kevään tai kesän 2024 aikana. Oulun Asuntomessut järjestetään heinä-elokuussa 2025.

Mitä hyötyjä messurakentajalle on tarjolla?

Messurakennuttajan etuihin kuuluu muun muassa täysin uusi ja valmis asuinalue pitävällä aikataululla – kaikki alueen kodit ja pihat valmistuvat samaan määräpäivään mennessä. Asuntomessualueet ovat tunnetusti korkeatasoisia ja toimivia yhteisöjä. Moni Finnlamellin kumppaniyritys myös tarjoaa rakennuttajalle etuja, minkä lisäksi rakennuttaja voi halutessaan neuvotella itse mahdollisia lisäetuja sovittujen yhteistyöyritysten kanssa.

Mikä on projektin aikataulu?

Oulun Asuntomessualueelle rakentaminen kanssamme alkaa kevään, viimeistään kesän aikana 2024. Kohteiden tulee olla valmiita toukokuussa 2025. Messut avautuvat kävijöille heinä-elokuuksi 2025. Uuteen kotiisi pääset muuttamaan heti Asuntomessujen jälkeen!

Finnlamelli on Suomen suosituin muutto­valmiiden hirsitalojen rakentaja

Modernin asumisen mahdollisuuksia

Muunneltava talomallistomme on lähtöruutu mielikuvituksellesi. Suunnittele tuhansista vaihtoehdoista itsesi näköinen koti – tai valitse kevyemmin muunneltava, yllättävän edullinen Rehti-malli.

Muuttovalmis yhdellä sopimuksella

Oman kodin rakentaminen on yksi isoimmista jutuista, joihin ihminen elämänsä aikana ryhtyy. Olemme tehneet sen sinulle niin helpoksi kuin mahdollista. Me vastaamme kotisi rakentamisessa kaikesta.

10 vuoden painumattomuustakuu

Tämän tarjoamme ainoana Suomen markkinoilla. Finnlamellin RYHTI-hirsi mahdollistaa ainutlaatuisen kestävänä esteettisen modernin hirsitaloarkkitehtuurin.

Pisin kokemus lamellihirrestä ja muuttovalmiista hirsitaloista

Asiantuntemus syntyy kokemuksesta. Olemme valmistaneet lamellihirtemme omalla tehtaalla jo kohta 30 vuoden ajan. Toimme myös ensimmäisenä muuttovalmiin hirsikodin suomalaisille kodinrakentajille.

Kestävä rakentaminen fokuksessa

Asuntomessukohteen suunnittelussa ja rakentamisessa tehdyillä valinnoilla vaikutetaan talon hiilijalanjälkeen sen koko elinkaaren ajan. Me Finnlamellilla otamme tämän huomioon esimerkiksi seuraavin keinoin: energiatehokas hirsien työstö, hukkaneliöiden välttämien, uusiutuvien energianlähteiden käyttäminen, led-valistuksen suosiminen, kestävät materiaalivalinnat ja energiaa säästävät kodinkoneet.

Finnlamellin hirsitalot valmistetaan parhaasta mahdollisesti raaka-aineesta, suomalaisesta PFEC-sertifioidusta kuusesta, joka on ekologinen ja terveellinen materiaali sen luonnollisten ominaisuuksiensa ansioista. Hirsi on myös poikkeuksellisen pienipäästöinen rakennusmateriaali. Kuusihirsi varastoi metsässä kasvaneiden puiden hiiltä sukupolviksi eteenpäin talosi rakenteisiin, joten Finnlamelli-hirsitalolla on myös hiilikädenjälki.

finnlamelli linnamajuri olohuone 2

Lue asuntomessu­rakennuttajan vinkit

“Meistä pidetään hyvää huolta” – Loviisan messurakennuttaja

Loviisan Asuntomessut järjestetään kesällä 2023, ja tapasimme messualueelle rakennuttavan Dani Ryynäsen kanssa. Juttelimme Asuntomessualueelle rakentamisesta ja Danin ja hänen perheensä unelmien hirsikodista.

Faktat

Missä ja milloin: Loviisan Asuntomessut kesällä 2023
Kohde: Finnlamelli Kuningattarenhelmi, kohde #19
Huoneistoala: 136 m² + var/tekn 6.1 m² ja var(kylmä) 5.5 m²
Talo: Kaksikerroksinen hirsitalo isolla terassilla ja pulpettikatolla
Asukkaat: Dani ja Jenna sekä 4-vuotias Amanda
Erityistä: Talo muistuttaa valaistuksensa ansiosta meren vastarannalta katsottuna lyhtyä

Miksi päätitte lähteä Asuntomessurakennuttajiksi?

”Syitä on monia, tärkein oli varmasti mahdollisuus ostaa merenrantatontti Loviisan keskustan liepeiltä. Olisi harmittanut seurata sivusta, miten alueesta tehdään houkutteleva ja kerralla valmis asuinalue olematta itse osa sitä.

Lisäksi Jennalla oli huikea visio suunnitella talo niin, että se muistuttaa hieman lyhtyä vastarannalta katsottuna. Tästä sitten Finnlamellillakin innostuttiin, ja löysimme yhteistyössä täydellisen taloratkaisun, joka miellytti meitä.

Tutkimme yhdessä Finnlamellin talomalleja ja päädyimme muokkaamaan Pouta-mallia niin, että se istui meidän visioomme. Halusimme Finnlamellin hirsitalon, sillä luotamme sen laatuun. Meille on ollut alusta asti tärkeää, että kodissamme on terveellinen sisäilma ja isot ikkunat merelle päin – arvostamme ikkunoiden luomaa avaruuden tuntua ja läheisyyttä luontoon.”

Miten kuvailisit rakennusprojektin sujuvuutta?

”Kaikki on tähän mennessä mennyt todella hyvin, mikä varmasti johtuu kahdesta asiasta: Finnlamellin ammattitaidosta ja siitä, että apunamme on iso tiimi, joka auttaa ihan kaikessa. Projektimme parissa työskentelee useita yhteyshenkilöitä, jotka pitävät stressin loitolla.”

”Emme ole rakentaneet ennen omaa taloa, joten on mahtavaa, että meistä pidetään näin hyvää huolta.”

”Eniten mielessä pyöri aikataulu: kaiken pitää olla valmista toukokuun lopussa, pihaa myöten. Tavallisesti rakennusprojekteissa voi jättää pihasuunnittelun ja -toteutuksen myöhemmälle. Toisaalta on kivaa, että kaikki tulee kerralla valmiiksi, myös naapureilla. Ei ole sitten työmaita ympärillä muuton jälkeen, vaan uusi ja kaunis asuinalue.”

Mitä vinkkejä voit antaa Asuntomessualueelle rakentavalle?

Ole ajoissa – ”Stressiä ei tarvitse ottaa, mutta tietyt jutut pitää tehdä tietyssä aikataulussa, kuten materiaalivalinnat. Asuntomessurakennuttajalle deadline todella on deadline.”

Mieti millaisen talon haluat – ”Kannattaa käydä taloesittelyissä ja verrata muiden ratkaisuja omiin suunnitelmiin. Esimerkiksi Finnlamelli järjestää taloesittelyjä todella usein, niissä pääsee näkemään erilaisia toteutuksia livenä.”

Ota kaava huomioon – ”Asemakaavamääräykset ohjaavat rakentamista ja ne pitää huomioida omissa suunnitelmissa, ihan kuten minne tahansa muuallekin rakennettaessa.”

Luota kokonaisuuteen – ”Asuntomessuprojekti on aikataulutettu ja mietitty niin tarkkaan, ettei tulevan asukkaan tarvitse stressata.”

Asuntomessualueilla asuvat ovat tutkitusti muita suomalaisia tyytyväisempiä omaan asuinalueeseensa (Asukasbarometri 2018).

Muuttovalmis hirsitalo Lempäälä keittiö

Rakennuttajaksi tuleville messuille?

Oletko kiinnostunut rakennuttamaan oman muuttovalmiin Finnlamelli-kotisi Asuntomessuille?

Etsimme rakennuttajia jo myös Lempäälän Asuntomessuille 2026. Kerromme mielellämme lisää tästä upeasta mahdollisuudesta. Ota meihin rohkeasti yhteyttä!