Perinteinen vai moderni hirsitalo – löydä oma suosikkisi

Millainen on unelmiesi hirsitalo? Onko se moderni ja tämän päivän trendien mukainen vai perinteikkään näyttävä? Finnlamellin asiantuntijoiden avulla mikä tahansa kotihaaveesi muuttuu todeksi.

Perinteisestä hirsitalosta haaveileva saa Finnlamellilta selkeät suuntaviivat tulevaisuuden kotiinsa. Harjakatto, valoa sisään tuova erkkeri sekä moderni ristinurkka kuuluvat klassisen hirsitalon listaan.

Rehti 108 Jämsä Julkisivu
hirsitalo pohjanmaalla Julkisivu

“Haluttua ilmettä luodaan myös ikkunanpielilaudoilla. Kauniit ristikkoikkunat henkivät ajattomasti perinnekodin tunnelmaa”, Finnlamellin myyjä Brittany Rowe kuvailee.

Myös varaava takka sekä tunnelmallinen puusauna ovat usein toivelistalla. Pohjaratkaisuun haetaan tyypillisesti erillistä keittiötä.

“Kannattaa tutustua talomallistoistamme Siimekseen ja Hohteeseen. Myös Rehti-talomallistosta löytyy klassisia hirsitaloja”, Rowe listaa.

Trendit vaikuttavat modernin hirsitalon sisustukseen

Moderni hirsitalo antaa luovaa vapautta suunnittelusta lähtien. Kattona voi toimia niin pulpettikatto, epäsymmetrinen katto tai jyrkkä harjakattokin. Pohjaratkaisuissa käytetään usein selkeitä linjoja ja nurkaksi valitaan tyypillisesti moderni tasanurkka.

Ikkunat poikkeavat perinteisestä hirsitalosta kokonsa puolesta.

“Ne halutaan yleensä isommiksi ja lähtemään läheltä lattianrajaa”, Rowe kertoo.

Nykyaikaiset hirsitalot elävät trendien mukaan. Tällä hetkellä niin julkisivun kuin sisätilojen värimaailmaan haetaan luonnonläheisiä sävyjä, kun taas yksityiskohdat saavat säväyttää.

“Mustat hanat ja ikkunanpuitteet ovat hyviä sisustuksen katseenvangitsijoita”,

Rowe täsmentää.

Tilat suunnitellaan avariksi ja saunatupa saatetaan rakentaa talon kylkeen lisäosaksi.

“Modernissa talossa haetaan yhtenäistä isoa tilaa, jossa on näköyhteys kaikkialle. Keittiöön toivotaan saareketta, joka toimii jakajana ruokailutilaan ja olohuoneeseen. Myös ruokakomero on tehnyt paluun. Pesutiloissa on vastakkaisia lauteita, isoja maisemaikkunoita, suuria laattapintoja ja kaksi suihkua. Spa-henkisyys on vahvasti läsnä”, Rowe kuvailee.

“Jos modernius puhuttelee, kannattaa ehdottomasti tutustua Pouta– ja Aava-talomallistoihimme”.

Modernia perinteiseen ja perinteistä moderniin – näin löydät itsellesi sopivan tyylin

Finnlamellilla kaikki on mahdollista: jos omaa silmää miellyttää esimerkiksi perinteinen hirsitalo, mutta siihen haluaa modernia tuulahdusta vaikkapa läheltä lattianrajaa alkavilla suurilla ikkunoilla, voidaan ratkaisut toteuttaa toiveiden mukaan.

“Hirsitalo voidaan räätälöidä omiin mieltymyksiin sopivaksi. Esimerkiksi muuten moderniin hirsitaloon voidaan tehdä perinteikäs erkkeri, tai muuten perinteiseen hirsitaloon voidaan valita vaikkapa modernit ulko-ovet tai isommat ikkunat. Näistä saadaan hyviä vivahteita. Tämänkaltaiset toiveet eivät ole lainkaan harvinaisia. Monet haluavat erilaista, persoonallista maustetta tulevaan kotiinsa”, Rowe selittää.

Perinteinen ja moderni hirsitalo eroavat tyylillisesti toisistaan. Onkin mahdollista, että toiveiden hirsikodin löytäminen mallistosta tuntuu hankalalta, kun eri vaihtoehtoja on niin runsaasti.

“Meillä Finnlamellilla muunneltavan malliston pohjaratkaisuja ja julkisivuja voi yhdistellä esimerkiksi valitsemalla modernin pohjan ja perinteisen julkisivun. Asiakas voi myös halutessaan itse suunnitella oman pohjaratkaisun tai julkisivun tyylin tai käyttää arkkitehdin kuvia, joiden pohjalta voidaan lähteä liikkeelle”, Rowe listaa.

Muunneltava hirsitalomallistomme antaa vapauden suunnitella unelmien hirsitalon. Jos ei kuitenkaan tiedä aivan varmaksi minkä tyylisen hirsitalon haluaa, on apu siihenkin olemassa.

“Suosittelen selailemaan mahdollisimman paljon talomalleja ja julkisivukuvia ja poimimaan vaikka kymmenen omaa suosikkia, mistä pitää. Siitä kokonaisuus alkaa muodostua, kun tarkastelee, että millaiset asiat itseään miellyttävät. Näin voi poimia omia suosikkiasioita ja tehdä oman persoonallisen kombon”, Rowe neuvoo.

Etsi kattavasta talomallistosta omat suosikkisi ja ota yhteys alueesi talomyyjään.

Tutustu muihin artikkeleihin