Muuttovalmis hirsitalo Vaasa keittiö ja ruokailutila

Miten talopaketti kannattaa valita?

Talopaketti on suosituin rakentamisen muoto Suomessa. Erinomaisten ominaisuuksiensa ansiosta hirsitalopakettien kysyntä on jatkuvassa kasvussa. Yllättävän edullinen Rehti-mallistomme on kilpailukykyinen vaihtoehto puutalopaketeille ja sen ansiosta hirsitaloasumisen hyödyt ovat nyt yhä useamman suomalaisen talonrakentajan ulottuvilla.

Muuttovalmis talopaketti hirrestä on erinomainen vaihtoehto – ja yllättävän edullinen

Talopaketti-termin alle mahtuu valtava määrä erilaisia talotoimituksen malleja ja kokonaisuuksia. Talopaketin ostajana tärkeintä on ymmärtää, mikä on minulle se sopivin vaihtoehto. Mitä osaan tehdä rakennustyömaalla itse? Miten paljon pystyn käyttämään omaa aikaani taloprojektiin? Ja miten paljon talo voi korkeintaan maksaa?

Me Finnlamellilla suosittelemme muuttovalmista hirsitalopakettia. Muuttovalmiin hienous piilee sen helppoudessa ja turvallisuudessa. Saat kotisi perustuksista alkaen valmiiksi rakennettuna, selkeällä hinnalla ja aikataululla. Finnlamellin muuttovalmis hirsitalo onkin Suomen suosituin muuttovalmis hirsitalopaketti.

Hirsi on rakennusmateriaalina terveellinen, turvallinen, ekologinen ja kestävä. Se tarjoaa sinulle ainutlaatuisia hyötyjä, kuten terveen sisäilman ja vapauden kosteusongelmista. Kysyttynä rakennusmateriaalina hirsitalon arvo myös säilyy. Aivan uudenlaisen ja yllättävän edullisen Rehti-mallistomme ansiosta hirsitalo on nyt yhä useamman ulottuvilla. Modernit Rehti-malliston kodit ovat viimeisen päälle hiottuja, jotta sinä saat uuden kotisi entistä kustannustehokkaammin.

pouta 154 olohuone
finnlamelli linnamajuri makuuhuone

Mikä on sinulle oikea talopaketti?

Talopaketti, valmistalo, avaimet käteen, muuttovalmis. Sama asia eri muodossa, vai onko sittenkään?

Pientaloteollisuus ry (PTT) on määritellyt yhteisesti käytettävät käsitteet eri laajuisille talopaketeille. Talotoimittajat saattavat käyttää usein myös omia brändättyjä käsitteitä, joiden vastaavuutta ei aina pysty suoraan yhdistämään tietyn PTT:n määritelmän kanssa. Riippuen toimituksen laajuudesta, talopaketti voi kattaa 20-95 % valmiista talosta.

hirsitalopaketit finnlamelli

Talopaketin valinnassa kannattaa tiedostaa oman osaamisen ja jaksamisen rajat sekä kuinka paljon on valmis käyttämään omaa aikaansa. Talopaketti on yksinkertaisimmillaan materiaali- tai elementtitoimitus tontille. Asennuksen suorittaa yleensä joko talotehdas tai esimerkiksi talotehtaan suosittelema yritys. Tällöin talon rakentaminen on asiakkaan vastuulla, kuten ovat myös projektin koordinointi, viivästysten ja ongelmatilanteiden ratkominen sekä laadun varmistus.

Laajimmillaan talopaketti kattaa 80-95 % valmiista talosta. Finnlamellin muuttovalmis talopaketti kattaa n. 80-85 % valmiista talosta (ilman tonttia). Rakennamme talon perustuksista alkaen valmiiksi, asiakkaan valintojen mukaan. Muuttovalmis talopaketti on se, mitä me Finnlamellilla suosittelemme juuri helppoutensa ja laadukkaan lopputuloksen puolesta. Me kannamme asiakkaamme puolesta vastuun rakentamisesta, aikataulutuksesta ja mahdollisista yllättävistä tilanteista.

Kanssamme voit myös rakennuttaa talosi sisustusvalmiina tai eri asteisilla materiaali- ja asennustoimituksilla. Sisustusvalmis noudattaa samaa kaavaa kuin muuttovalmis talopakettimme, mutta jättää sisätilojen pintamateriaalien ja kiintokalusteiden hankinnan asennuksineen asiakkaan ja hänen valitsemansa urakoitsijan vastuulle.

hirsitalo nokia olohuone3
hirsitalo Jyväskylä kylpyhuone

Paljonko talopaketti maksaa?

Keskenään talopaketteja vertaillessa kannattaa kiinnittää huomiota toimitussisältöön. Poikkeavan alhainen hinta tarkoittaa yleensä suppeampaa toimitusta. Tässä kohtaa kannattaa hyödyntää myös taloprojektisi pääsuunnittelijan asiantuntemusta. Hän osaa neuvoa erilaisten toimitussisältöjen tulkinnassa.

Tutustumalla hirsitalomallistoomme näet jokaisen muuttovalmiina toimitettavan talon hinnan omalle paikkakunnallesi. Hinta sisältää jo lähtökohtaisesti paljon erilaisia vaihtoehtoja esimerkiksi hirsitalon sisustukseen. Markkinoiden laajimmasta muuttovalmisvalikoimastamme löydät paljon erinomaisia vaihtoehtoja uuteen kotiisi, myös vakiohintaisista tuotteista. Suosittelemme tutustumaan myös muuttovalmiiden hirsitalojemme toimitussisältöön.

Ottamalla yhteyttä asiantunteviin myyjiimme, pääset helposti alkuun oman muuttovalmiin kotisi suunnittelussa. Kartoitamme kanssasi tavoitehinta-arvion koko projektille, jolloin osaamme suunnitella sinulle ja perheellesi parhaan ratkaisun budjettiisi nähden.

Mistä tarkalleen ottaen hirsitalopaketin hinta koostuu, voit lukea tarkemmin artikkelistamme.

Talopakettirakentajan monet vastuut

Jokaisen talopakettirakentajan on huolehdittava pääsuunnittelijan ja vastaavan työnjohtajan hankkimisesta, rakennusluvasta sekä tontin rakennuskuntoon saattamisesta ja lopulta sen maisemoinnista itse tai valitsemana urakoitsijan toteuttamana.

Suppeammilla toimituslaajuuksilla talorakentajan vastuulle voivat jäädä esimerkiksi perustusten teko sekä itse talon rakennus, niin sisältä kuin ulkoa. LVIS-tekniikan asennukseen tarvitaan aina siihen erikoistunut tekijä. Esimerkiksi Finnlamellin muuttovalmiissa hirsitalossa nämä kuuluvat aina sopimukseen ja työn tekevät omat LVIS-asentajamme. Omin voimin talopakettia tehdessä näille töille pitää hankkia urakoitsijat.

Talon sisustustyötkään eivät ole mikään vähäinen savotta. Muuttovalmiissa hirsitalopaketissamme sisustustyöt kuuluvat sopimukseen. Sisustusvalmiin hirsitalon osalta asiakkaan vastuulle jäävät muun muassa lattian ja sisäkaton pintamateriaalit, vesieristys ja laatoitustyöt, levypintojen tasoitus sekä sisämaalaukset ja tapetoinnit, kiintokalusteet ja kodinkoneet, väliovet, sisäportaat, sauna, mukaan lukien pinnat ja lauteet sekä listoittaminen.

Itselle sopivaa talotoimituksen muotoa harkitessa on hyvä kartoittaa, kuinka paljon haluaa käyttää aikaa rakentamiseen, mikä on oman osaaminen taso ja mikä on työn määrä suhteessa näihin seikkoihin. 

Jo pelkästään eri urakoitsijoiden työn aikatauluttaminen ja sopiminen on vaativaa. Mikä on varasuunnitelma, jos laatoittaja estyykin saapumasta paikalle? Mitkä ovat kerrannaisvaikutukset tämän työn viivästymisellä koko rakennusprojektiin? Entä jos ostat vain hirsitalon kehikon? Täsmäävätkö LVIS-suunnitelmat ja asennus keskenään? Kuka vastaa, jos työ viivästyy?

Itse tehtäessä on myös hyvä pohtia, että luottaako oman työnsä jälkeen. Osaanko tasoittaa seinän siten, että jaksan katsella sitä seuraavat 20 vuotta? Myös rakennuksen budjetointi hyötyy kokemuksesta. Mitä enemmän jätät talotoimittajan vastuulle, sitä varmemmin tiedät mitä kokonaisuus tulee lopulta maksamaan.

perhe makaa sängyllä aamulla hirsitalossa

Miksi rakentaa muuttovalmis talopaketti hirrestä?

Hirsi on terveellisin ja turvallisin valinta uuden kodin rakennusmateriaaliksi. Se pitää huolta koko perheen hyvinvoinnistasi ja kestää sukupolvelta toiselle. Tänä päivänä hirsi on arvostettu rakennusmateriaali ja hirsitalot ovatkin erittäin kysyttyjä ostokohteita ja siten varmoja sijoituksia pidempään kodissaan asuvalle rakentajalle.

Asumusviihtyvyys on hirsitaloissa omaa luokkaansa. Sen lisäksi, että hirsi on kaunis katsella se vähentää myös stressiä ja parantaa unen laatua. Hirsitalossa asuvat ovat THL:n tutkimuksen mukaan kaikkein tyytyväisimpiä. Keskeinen seikka asumisviihtyvyydessä on luonnonmateriaali hirren aikaansaama raikas sisäilma. Lue lisää siitä, miksi hirsi on loistava rakentajan valinta täältä.

Hirrestä rakennetaan niin moderneja kuin perinteisiäkin koteja. Muuttovalmiista kodista teet itsesi näköisen niin sisältä kuin ulkoa. Tutustu hirsitalomallistoomme ja löydä sinun unelmiesi koti.

Talopaketti vaihtoehtona valmiin talon ostamiselle

Ostaessasi valmiin talon markkinoilta olet sidottu asuntomarkkinoiden tarjontaan. Yksi tärkeimpiä syitä sille, että miksi niin moni päätyy rakentamaan uuden omakotitalon onkin se, että saat juuri sellaisen kodin mistä olet haaveillut.

Jonkin toisen rakentamassa talossa pitää monen kriteerin täyttyä, että voit kutsua sitä unelmiesi kodiksi, tontin sijainnista ja pohjapiirroksesta aina sisustusvalintoihin. Uudehkoakin taloa voi joutua pintaremontoimaan halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi. Itselle sopivan kodin löydyttyä siitä on useimmiten kiinnostunut myös moni muu.

Myynnissä olevat uudemmat omakotitalot voivat olla myös saman hintaisia elleivät jopa kalliimpia verrattuna uuden talon rakentamisen kokonaiskustannuksiin. Rintamamiestalon saa toki ostettua halvemmalla, mutta edessä voi olla niin mittavaa peruskorjausta, että kokonaiskustannukset ylittävät uuden talon rakentamisen. 

Tässä on myös ratkaistava samoja kysymyksiä kuin talopakettia rakennettaessa: miten paljon itselläni on mahdollista käyttää työhön aikaa ja mitkä ovat osaamiseni rajat suhteessa tehtävään työhön.

Kaikki tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö onnekas tai sinnikäs talonostaja löytäisi lopulta unelmiensa kotia asuntomarkkinoilta, mutta talopaketin kohdalla haluamansa voi suunnitella ja rakentaa suoraan.

Muuttovalmiissa hirsikodissa yhdistyvät helppous ja haaveet yksilöllisestä asumisesta. Kotisi rakentuu toiveidesi mukaan sovitusti, rakentajan kantaessa vastuun rakennustöistä kaikkinensa. Meillä Finnlamellilla tähän tarpeeseen vastaavat muunneltava hirsitalomallistomme sekä yhä useamman budjettiin sopiva Rehti-mallistomme.

hirsitalo Kirkkonummi keittiö

Lue seuraavaksi: Mistä hirsitalon hinta koostuu?

Omakotitaloa rakennettaessa yksi isoimmista kysymyksistä on, että mitä uusi koti tulee kokonaisuudessaan maksamaan.

finnlamelli-myyjän tapaaminen

Haluatko keskustella asiantuntijamme kanssa?

Ota yhteyttä paikkakuntasi myyjään tai jätä meille yhteydenottopyyntö.