lapsen mittaus hirsitalossa

Finnlamellin hirsinen koulu tai päiväkoti on edullinen tilaratkaisu nopeaan tarpeeseen

Finnlamelli on kehittänyt hirsisen oppimisympäristön, joka toimii käyttötarpeen mukaan niin kouluna kuin päiväkotinakin. Rakennuksen toimitusaika on parhaimmillaan vain 16 viikkoa ja siksi se soveltuu erityisen hyvin odottamattomiin tarpeisiin ja tilanteisiin, joissa tarvitaan nopeaa ratkaisua.

Finnlamelli tunnetaan laadukkaista hirsikodeistaan, mutta se toteuttaa myös yritysten ja julkisten toimijoiden hirsirakennushankkeita, kuten kouluja, päiväkoteja, ravintoloita, lomakeskuksia ja rivitaloja. Liiketoiminnasta B2B-hankkeiden osuus on jo merkittävä.

Hirsipäiväkoteja Finnlamelli on toimittanut muun muassa Evijärvelle, Vimpeliin, Alajärvelle ja Siilinjärvelle.

Siirrettävä ja muunneltava perusrakennus

Finnlamellin oppimisympäristö on edullinen perusrakennus, joka on käyttötarkoituksen tai käyttötarpeen muuttuessa tarvittaessa sekä siirrettävä että muunneltava. Tämä otetaan huomioon niin rakennuksen suunnittelussa ja tehtaalla elementtien tuotannossa kuin työmaalla rungon asennuksessa.

Esimerkiksi hirret liitetään rakennustyömaalla toisiinsa ruuvaamalla tiiviisti toisiaan vasten, mikä mahdollistaa siirron seinä kerrallaan elementteinä. Myös vesikaton asennuksessa ja suunnittelussa siirrettävyys on huomioitu niin ristikkojaon kuin peltien saumojen osalta.

Suunnittelun lähtökohtana on ollut tehdä terveellinen, ekologinen ja pedagogisesti toimiva oppimisympäristö. Huippuunsa hiottu, tehokas tuotantoprosessi pitää kustannukset edullisina.

Elementit työstetään valmiiksi tehtaalla

Kaikki hirsirakennuksen elementit rungoista ja lattiarakenteista väliseiniin, päätyristikoihin ja kattoelementteihin työstetään tehtaalla millintarkasti valmiiksi asti, jotta asennus työmaalla olisi mahdollisimman nopea.

Kun toimitus on saapunut työmaalle, hirsirakennuksen asennus vesikattoon asti hoituu parissa päivässä.

Suunnittelun lähtökohtana asiakkaan tilatarpeet

Kaikki Finnlamellin rakennukset suunnitellaan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Finnlamellin oppimisympäristön suunnittelussa hyödynnetään kolmiulotteista suunnitteluohjelmaa, jonka avulla asiakas hahmottaa tilantarpeen ja tilojen toimivuuden konkreettisemmin. Ohjelmalla voidaan visualisoida näkymiä ja asiakas pystyy tutustumaan eri tilaratkaisuihin liikkumalla virtuaalisesti rakennuksen sisällä.

Finnlamellilla pitkät perinteet hirsirakentamisessa

Finnlamelli on valmistanut vuodesta 1995 lähtien noin 15 000 hirsirakenteista omakotitaloa ja vapaa-ajan rakennusta. Tätä vahvaa hirsirakentamisen osaamista hyödynnetään myös Finnlamellin projetiliiketoiminnassa, joka toimittaa korkealaatuisia ja toimivia hirsirakennuksia yksityiselle ja julkiselle sektorille.

Finnlamelli on osa DEN Finlandia, jonka muita talobrändejä ovat Designtalo ja Keskon kanssa yhteinen Ainoakoti. DEN Finland on Suomen suurin pientalorakentaja.