finnlamelli linnamajuri olohuone 2

Rakennuta unelmiesi hirsitalo Keravan Asuntomessuille

Keravan Asuntomessut järjestetään Jokilaakson Kivisillassa kesällä 2024 ja Finnlamellilla on messualueella tontti. Etsimme tontille nyt rakennuttajaa – sinulla on siis ainutlaatuinen tilaisuus rakennuttaa unelmiesi hirsikoti tuttu ja turvallinen Finnlamelli kumppaninasi.

Tässä on elämäsi tilaisuus rakennuttaa unelmiesi hirsikoti Keravan asuntomessualueelle! Finnlamellilla on messualueella valmiina tontti, joka odottaa sinua ja perhettäsi. Finnlamellin hirsimallisto koostuu kymmenistä talomalleista ja tuhansista variaatioista, joissa korostuu luonnollisuus, energiatehokkuus ja asumisen terveellisyys. Lähde mukaan ja valitse kodiksesi muuttovalmis hirsitalo – Finnlamellin ammattilaiset tukevat sinua ja perhettäsi jokaisella askeleella kodin suunnittelusta Asuntomessujen avajaisiin asti!

Mitä? Tontti 180 m² kerrosalan rakennusoikeudella Keravan Asuntomessuilla.

Missä? Jokilaakson Kivisillassa, Keravan Kartanon alueella.

Milloin? Rakentaminen alkaa kesällä, viimeistään syksyllä 2023. Keravan Asuntomessut järjestetään heinä-elokuussa 2024.

Mitä hyötyjä messurakentajalle on tarjolla?

Messurakennuttajan etuihin kuuluu muun muassa täysin uusi ja valmis asuinalue pitävällä aikataululla – kaikki alueen kodit ja pihat valmistuvat samaan määräpäivään mennessä. Asuntomessualueet ovat tunnetusti korkeatasoisia ja toimivia yhteisöjä. Moni Finnlamellin kumppaniyritys myös tarjoaa rakennuttajalle etuja, minkä lisäksi rakennuttaja voi halutessaan neuvotella itse mahdollisia lisäetuja yhteistyöyritysten kanssa.

Mikä on projektin aikataulu?

Keravan Asuntomessualueelle rakentaminen kanssamme alkaa kesän, viimeistään syksyn aikana 2023. Kohteiden tulee olla valmiita kesäkuussa 2024, sillä messut avautuvat kävijöille heinä-elokuuksi 2024. Uuteen kotiisi pääset muuttamaan heti Asuntomessujen jälkeen!

Muuttovalmis hirsitalo Lempäälä keittiö

Hae rakennuttajaksi!

Oletko kiinnostunut rakennuttamaan oman muuttovalmiin Finnlamelli-kotisi Keravan asuntomessuille? Kerromme mielellämme lisää tästä upeasta mahdollisuudesta. Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Ota yhteyttä

Lauri Konttila
kehityspäällikkö
050 409 8187
if.ned@alittnok.irual

Finnlamelli on Suomen suosituin muutto­valmiiden hirsitalojen rakentaja

Modernin asumisen mahdollisuuksia

Muunneltava talomallistomme on lähtöruutu mielikuvituksellesi. Suunnittele tuhansista vaihtoehdoista itsesi näköinen koti – tai valitse kevyemmin muunneltava, yllättävän edullinen Rehti-malli.

Muuttovalmis yhdellä sopimuksella

Oman kodin rakentaminen on yksi isoimmista jutuista, joihin ihminen elämänsä aikana ryhtyy. Olemme tehneet sen sinulle niin helpoksi kuin mahdollista. Me vastaamme kotisi rakentamisessa kaikesta.

10 vuoden painumattomuustakuu

Tämän tarjoamme ainoana Suomen markkinoilla. Finnlamellin RYHTI-hirsi mahdollistaa ainutlaatuisen kestävänä esteettisen modernin hirsitaloarkkitehtuurin.

Pisin kokemus lamellihirrestä ja muuttovalmiista hirsitaloista

Asiantuntemus syntyy kokemuksesta. Olemme valmistaneet lamellihirtemme omalla tehtaalla jo kohta 30 vuoden ajan. Toimme myös ensimmäisenä muuttovalmiin hirsikodin suomalaisille kodinrakentajille.

finnlamelli linnamajuri keittiö

Upea Keravan Kartanon alue

Asuntomessualue nousee Keravan Kartanon luonnonkauniille alueelle, josta luodaan näyttävä yhdistelmä kartanon historiaa ja modernia, kunnianhimoista arkkitehtuuria. Asuntomessualueelle halutaan erityisesti puurakentamishankkeita ja hankkeita, joissa keskitytään Asuntomessujen pääteemoihin: kiertotalouteen, kestäviin liikkumismuotoihin ja uusiin asumismuotoihin. Puurakentamisen ohella rakennuksissa painotetaan harjakattoja ja viihtyisiä, viljeltyjä puutarhoja. Messualueen viereen rakentuu myös upea Kivisillanpuisto.

Asuntomessualueilla asuvat ovat tutkitusti muita suomalaisia tyytyväisempiä omaan asuinalueeseensa (Asukasbarometri 2018).

Vaikuttavan historian lisäksi Keravan Asuntomessualueen vahvuus on sen sijainti. Alueelta pyöräilee keskustaan noin viidessä minuutissa ja kävelee vartissa. Rautatieasemalle on puolitoista kilometriä matkaa.

Kiertotalous fokuksessa

Keravan Asuntomessualueella kiertotalous teemana toteutuu monella tapaa. Lämmityksessä käytetään uusiutuvia energiamuotoja ja rakennusmateriaaleissa panostetaan kierrätettävyyteen sekä ylijäämän minimoimiseen. Asuntomessut kannustaa Kivisiltaan rakentavia tekemään kestäviä valintoja myös rakentamisen jälkeen, esimerkiksi tuottamalla omaa ruokaa kasvihuoneissa ja hyötyviljelyn keinoin.

Asuntomessukohteen suunnittelussa ja rakentamisessa tehdyillä valinnoilla vaikutetaan talon hiilijalanjälkeen sen koko elinkaaren ajan. Me Finnlamellilla otamme tämän huomioon esimerkiksi seuraavin keinoin: energiatehokas hirsien työstö, hukkaneliöiden välttämien, uusiutuvien energianlähteiden käyttäminen, led-valistuksen suosiminen, kestävät materiaalivalinnat ja energiaa säästävät kodinkoneet.

Finnlamellin hirsitalot valmistetaan parhaasta mahdollisesti raaka-aineesta, suomalaisesta PFEC-sertifioidusta kuusesta, joka on ekologinen ja terveellinen materiaali sen luonnollisten ominaisuuksiensa ansioista. Hirsi on myös poikkeuksellisen pienipäästöinen rakennusmateriaali. Kuusihirsi varastoi metsässä kasvaneiden puiden hiiltä sukupolviksi eteenpäin talosi rakenteisiin, joten Finnlamelli-hirsitalolla on myös hiilikädenjälki.

Luonnossa ja vehreissä ympäristöissä oleskelu ja liikkuminen lisäävät hyvinvointia.

Vehreyttä Kivisillan ympäristössä riittää, sillä alueen pinta-alasta jopa 54 prosenttia on viher- ja vesialueita. Asukkaiden on myös helppo suosia kestäviä liikkumismuotoja, sillä palvelut ovat lähellä ja ympäröivä luonto houkuttelee ulkoilemaan.

“Meistä pidetään hyvää huolta” – lue asuntomessu­rakennuttajan vinkit

Loviisan Asuntomessut järjestetään kesällä 2023, ja tapasimme messualueelle rakennuttavan Dani Ryynäsen kanssa. Juttelimme Asuntomessualueelle rakentamisesta ja Danin ja hänen perheensä unelmien hirsikodista.

Faktat

Missä ja milloin: Loviisan Asuntomessut kesällä 2023
Huoneistoala: 147 m²
Talo: Kaksikerroksinen hirsitalo isolla terassilla ja pulpettikatolla
Asukkaat: Dani ja Jenna sekä 4-vuotias Amanda
Erityistä: Talo muistuttaa valaistuksensa ansiosta meren vastarannalta katsottuna lyhtyä

Miksi päätitte lähteä Asuntomessurakennuttajiksi?

”Syitä on monia, tärkein oli varmasti mahdollisuus ostaa merenrantatontti Loviisan keskustan liepeiltä. Olisi harmittanut seurata sivusta, miten alueesta tehdään houkutteleva ja kerralla valmis asuinalue olematta itse osa sitä.

Lisäksi Jennalla oli huikea visio suunnitella talo niin, että se muistuttaa hieman lyhtyä vastarannalta katsottuna. Tästä sitten Finnlamellillakin innostuttiin, ja löysimme yhteistyössä täydellisen taloratkaisun, joka miellytti meitä.

Tutkimme yhdessä Finnlamellin talomalleja ja päädyimme muokkaamaan Pouta-mallia niin, että se istui meidän visioomme. Halusimme Finnlamellin hirsitalon, sillä luotamme sen laatuun. Meille on ollut alusta asti tärkeää, että kodissamme on terveellinen sisäilma ja isot ikkunat merelle päin – arvostamme ikkunoiden luomaa avaruuden tuntua ja läheisyyttä luontoon.”

Miten kuvailisit rakennusprojektin sujuvuutta?

”Rakennusprojekti itsessään on vielä alkutekijöissään, sokkeli on vastikään valettu ja seuraavaksi saapuvat hirret tehtaalta. Kaikki on tähän mennessä mennyt todella hyvin, mikä varmasti johtuu kahdesta asiasta: Finnlamellin ammattitaidosta ja siitä, että apunamme on iso tiimi, joka auttaa ihan kaikessa. Projektimme parissa työskentelee useita yhteyshenkilöitä, jotka pitävät stressin loitolla.”

”Emme ole rakentaneet ennen omaa taloa, joten on mahtavaa, että meistä pidetään näin hyvää huolta.”

”Eniten mielessä pyörii aikataulu: kaiken pitää olla valmista toukokuun lopussa, pihaa myöten. Tavallisesti rakennusprojekteissa voi jättää pihasuunnittelun ja -toteutuksen myöhemmälle. Toisaalta on kivaa, että kaikki tulee kerralla valmiiksi, myös naapureilla. Ei ole sitten työmaita ympärillä muuton jälkeen, vaan uusi ja kaunis asuinalue.”

Mitä vinkkejä voit antaa Asuntomessualueelle rakentavalle?

Ole ajoissa – ”Stressiä ei tarvitse ottaa, mutta tietyt jutut pitää tehdä tietyssä aikataulussa, kuten materiaalivalinnat. Asuntomessurakennuttajalle deadline todella on deadline.”

Mieti millaisen talon haluat – ”Kannattaa käydä taloesittelyissä ja verrata muiden ratkaisuja omiin suunnitelmiin. Esimerkiksi Finnlamelli järjestää taloesittelyjä todella usein, niissä pääsee näkemään erilaisia toteutuksia livenä.”

Ota kaava huomioon – ”Asemakaavamääräykset ohjaavat rakentamista ja ne pitää huomioida omissa suunnitelmissa, ihan kuten minne tahansa muuallekin rakennettaessa.”

Luota kokonaisuuteen – ”Asuntomessuprojekti on aikataulutettu ja mietitty niin tarkkaan, ettei tulevan asukkaan tarvitse stressata.”