Hengitä vapaasti

Hirsi. Onhan se nyt ihmeellinen rakennusmateriaali. Se on kaunis katsella ja miellyttävä koskettaa. Se on terveellinen ja samalla kaikista ympäristöystävällisin vaihtoehto. Sen lämmönvaraus ja -tasauskyky on erinomainen, minkä vuoksi lämmitysenergian tarve jää pieneksi. Materiaali, joka huolehtii hyvinvoinnistasi ja kodin sisäilmasta puolestasi. Finnlamelli-hirsitalo kestää leikiten sukupolvelta toiselle.

Puun kestävyys on testattu jo kasvuvaiheessa Suomen metsissä – niin sateessa, myrskyissä, kuivuudessa kuin paukkupakkasissakin. Sama sisukas helmenhohtava kuusi, jota sää ja vuodenajat ovat koulineet vuosikymmenten ajan, antaa nyt suojan sinulle Finnlamellin hirsikotina.

Jykevästä hirrestä rakennettu koti on paitsi esteettinen myös viisas valinta. Finnlamellin hengittävissä hirsitaloissa on tutkitusti terveellinen sisäilma. Siksi ne sopivat hyvin myös allergikoille ja homeongelmista kärsiville.

Terveellinen sisäilma

SOPII MYÖS ALLERGIKOILLE

Hirsikotisi sisäilma on puhdasta ja helppoa hengittää, sillä puu on taitava kosteudensäätäjä, joka hengittää luonnollisesti. Sisäilman suhteellinen kosteus on tasapainossa, jolloin homeet ja bakteerit eivät pääse kasvamaan. Lisäksi staattisen sähkön puuttuminen ehkäisee tehokkaasti pölyn muodostumista. Siksi hirsikoti on erinomainen vaihtoehto myös allergikoille.

Sisäilman puhtauden lisäksi hirsikodissa asuminen vaikuttaa muutenkin positiivisesti terveyteen. Tutkimuksissa on todettu hirsitaloasujien olevan muissa rakennusmuodoissa asuvia ihmisiä yleisesti terveempiä*. Näin ollen oma hirsikoti on myös satsaus omaan terveyteen.

*THL:n asumisterveys ja -tyytyväisyys hirsitalossa -selvitys, 2012

 

Ekologisin valinta

Lämpöä varaava luonnontuote

Vastuullinen hirsirakentaminen ei kuormita ympäristöä. Puu on paitsi terveellinen myös ekologisin mahdollinen rakennusmateriaali. Uusiutuva luonnonvara, jonka käsittely ja valmistus kuluttavat vain vähän energiaa. Hyödynnämme myös tehtaallamme syntyvän puujätteen lämpöenergiana, joten mitään ei mene hukkaan. Niinpä hirsikodillasi on ilahduttavan pieni hiilijalanjälki.