Laadukkaat rakenneratkaisut aidosta sydänpuusta

Sydänpuinen lamellihirsi on luonnollinen, turvallinen ja älykäs valinta modernin kodin materiaaliksi. Finnlamellin kehittämä, lähes painumaton lamellihirsi on tutkitusti tiivis ja mittatarkka. Se näyttää ja tuntuu hyvältä eikä halkeile tai vääntyile. Jykevä lamellihirsi kestää myös säänvaihtelut perinteistä pyörö- tai höylähirttä paremmin.

Lamellihirren raaka-aineena käytämme tiukkasyisiksi kasvaneita suorarunkoisia kuusia sekä mäntyjä. Puun kestävyys on testattu jo kasvuvaiheessa Suomen metsissä – niin vihmovissa sateissa, myrskyissä, kuivuudessa kuin paukkupakkasissakin. Sama sisukas helmenhohtava kuusi, jota sää ja vuodenajat ovat koulineet vuosikymmenten ajan, antaa nyt suojan sinulle Finnlamellin hirsikotina.

Lamellihirren edut

Finnlamelli-hirsitaloissa puun kestävin osa, sydänpuu, käännetään pintaan, jossa se suojaa kotiasi tehokkaasti säänvaihteluilta. Tämä tekniikka tekee lamellihirrestä kestävämmän rakennusmateriaalin perinteiseen pyörö- tai höylähirteen verrattuna.

Tutkitusti tiivis

Finnlamellin sydänpuinen hirsiseinä on tutkitusti tiivis, mikä takaa kotisi huippuluokkaisen energiatehokkuuden ja säästön lämmityskuluissa. Tiiviys ei kuitenkaan poista hirren tärkeintä ominaisuutta – hengittävyyttä. Energiaa säästävä hirsiseinämme päästää vesihöyryn siirtymään vapaasti ilmasta seinärakenteeseen ja takaisin, jolloin sisäilman kosteus pysyy tasaisena. Siksi Finnlamellin hirsikodissa on hyvä hengittää.

 

Muhkeat hirret

Näyttävän ulkonäön lisäksi massiivisemman lamellihirsiseinän etu on, että rakentaessa syntyy välittömästi valmista seinää, koska lisäeristämistä ei tarvita. Massiivinen hirsiseinä on rakenteellisesti yhtenäinen sisä- ja ulkopuolelta, mikä luo hirsitalon jäljittelemättömän tunnelman.

Helmenhohtava kuusihirsi

Finnlamellin kuusihirsi ihastuttaa niin visuaalisilla kuin teknisillä ominaisuuksillaan. Ei ihme, että se on suosituin materiaalimme. Kuusen pinta pysyy kauniin vaaleana ja siinä on pienemmät oksakohdat mäntyyn verrattuna. Kuusi on paras rakennusmateriaali myös hengittävyydeltään ja kosteuskestävyydeltään.

  • Esteettisellä kuusihirrellä luot henkeäsalpaavan valoisan ja avaran tunnelman kotisi sisätiloihin.
  • Tummumattomana se kestää myös aikaa patinoitumatta. Voit rauhassa muuttaa sisustusta myöhemmin ilman pelkoa seiniin jäävistä vaaleammista taulunjäljistä tai kirjahyllyn hahmosta.
  • Rakennusvaiheessa kuusen kestävyys on kiitollista. Kuusihirsi kestää käsittelemättömänäkin säänvaihteluita mäntyhirttä paremmin, jolloin pensseliin tarttumisella ei ole niin kiire. Voit vaikka rakentaa syksyllä ja hoitaa pintakäsittelyn keväällä lumien sulettua.

 

Moderni hirsiprofiili

Kapeasaumainen ja virtaviivainen hirsiprofiili istuu erinomaisesti modernin selkeälinjaiseen arkkitehtuuriin, dynaamisiin ja laajoihin seinäpintoihin sekä idylliseen perinnemaisemaan.

Klassinen hirsiprofiili

Klassinen, syvempi lovinen hirsiprofiili korostaa perinteisen hirsitalon ilmettä.

Hirsinurkkamallit

Finnlamellin hirsikoti, vapaa-ajan asunto tai rantasauna voidaan toteuttaa kolmella eri nurkkamalliratkaisulla.

Moderni tasanurkka

Sopii selkeälinjaiseen taloarkkitehtuuriin. Tasanurkkaisessa talossa hirret kulkevat samassa tasossa kaikilla seinillä, ilman näkyviä nurkkia. Saumaton ilme viimeistellään kapeilla nurkkalaudoilla. Tasanurkka korostaa Finnlamellin kapeasaumaisen hirsiprofiilin modernia ilmettä.

 

 

City-nurkka

Risteävien hirsien päät ulottuvat nurkan yli muutaman sentin verran ja nurkka koteloidaan. City-nurkka sopii niin tiiviisti rakennetulle kaupunkitontille kuin maalaismaisemaankin. Lopputuloksena on tyylikäs nurkkaratkaisu, jota voi korostaa talon värisuunnittelussa.

 

 

Perinteinen pitkä ristinurkka

Ristinurkista tunnistettava hirsitalo on osa suomalaista kansallisperintöä. Pitkässä ristinurkassa hirsien päät ulottuvat nurkkaliitoksen yli. Tämä nurkkamalli on hyvä valinta idylliseen pihapiiriin ja luonnon äärelle.