Hiilineutraali koti

Hirsijalanjälki, jota ei tarvitse hyvittää

Jokainen Finnlamelli-koti jättää oman hiili- eli Hirsijalanjäljen. Luonnolliset, hengittävät ja hiilidioksidia sitovat materiaalit sekä kevyet tuotantoprosessit takaavat, että hirsikotisi toimitetaan sinulle aina hiilineutraalina. Jättämääsi Hirsijalanjälkeä ei tarvitse hyvittää etukäteen, ostohetkellä tai vielä sadankaan vuoden päästä – eli koko hirsisen Finnlamelli-kotisi elinkaaren aikana. Näin meillä on aina toimittu ja toimitaan jatkossakin.

Hirsirakentaminen on hyväksi ympäristölle

Puun kasvaessa Suomen metsissä, sitoo se itseensä hiilidioksidia. Kun puu käytetään uuden Finnlamelli-kodin rakentamiseen, varastoituu puussa oleva hiili kodin rakenteisiin. Rakenteissa hiilivarastot säilyvät parhaimmillaan jopa satoja vuosia.

Olemme mukana hiilivarastojen kansainvälisessä Puro.earth-sertifiointijärjestelmässä. Sertifioinnin tarkoituksena on kirjata ja verifioida hiilivarastot tarkasti ja täten suojata sekä Finnlamelli-kodin omistajaa että hiilivarastojen ostajia mahdollisilta hiilivarastoihin liittyviltä väärinkäytöksiltä. Halutessasi voit hankkia oman Finnlamelli-kotisi hiilivarastot nimiisi.

Hiiltä varastoituu uuteen Finnlamelli-kotiisi niin paljon, että hirsikodin rakentaminen on jopa energiaylivaraista, sillä tuotantoketjussa syntyy sivutuotteena enemmän bioenergiajaetta kuin sitä kuluu hirsikodin valmistukseen.

Hirsikoti onkin ympäristöystävällisin vaihtoehto, myös tavalliseen puutaloon verrattuna. Esimerkiksi VTT on tutkinut ekologisia hirsirakennuksia. Tutkimuksen mukaan hirsirakennus ei kuluta energiaa tai tuota hiilidioksidipäästöjä koko elinkaarensa aikana yhtä paljon, kuin tavallinen puutalo.

Finnlamelli-koti on oikea ekoteko, joka kestää vanhemmalta lapselle. Jätä sinäkin oma hirsijalanjälkesi!

Tilaa hirsitalokirjamme ja inspiroidu!

Suomalaista laatutyötä

Finnlamellin hirsitalojen tuotanto on suomalaista laatutyötä suomalaisista raaka-aineista. Kuusihirrestä valmistettu lamellihirsi, jossa sydänpuu on hirren pinnassa, on yhtä lailla terveellinen suomalainen materiaali, jonka kestävyys on jo mitattu kasvuvaiheessa metsissä.

Finnlamellin tuotanto noudattaa sekä Suomen Hirsitaloteollisuuden että Pientaloteollisuuden hyviä tapoja. Finnlamellilla on myös PEFC-sertifikaatti osoituksena systemaattisesta työstämme jokaisen Finnlamelli-talon omistajan oikeuksien turvaamiseksi sekä käyttämämme puumateriaalin alkuperän seuraamisesta.

Lue seuraavaksi: Muuttovalmis hirsitalo – helpoin ja nopein tie uuteen kotiin