Hirsijalanjälki, jota ei tarvitse hyvittää

Finnlamelli-kodin omistajana sinun ei tarvitse huolehtia asumisesi hiilijalanjäljestä. Jokainen Finnlamelli-koti jättää oman Hirsijalanjäljen, joka suoraan neutralisoi normaalista asumisesta syntyvät päästösi.

Luonnolliset, hengittävät ja hiilidioksidia sitovat materiaalit sekä kevyet tuotantoprosessit takaavat, että jättämääsi Hirsijalanjälkeä ei tarvitse hyvittää etukäteen, ostohetkellä tai vielä sadankaan vuoden päästä – eli koko hirsisen Finnlamelli-kotisi elinkaaren aikana. Näin meillä on aina toimittu ja toimitaan jatkossakin.

Hirsirakentaminen on hyväksi ympäristölle

Puun kasvaessa Suomen metsissä, sitoo se itseensä hiilidioksidia. Kun puu käytetään uuden Finnlamelli-kodin rakentamiseen, varastoituu puussa oleva hiili kodin rakenteisiin. Rakenteissa hiilivarastot säilyvät parhaimmillaan jopa satoja vuosia. Hiiltä varastoituu niin paljon, että hirsikodin rakentaminen on jopa energiaylivaraista, sillä tuotantoketjussa syntyy sivutuotteena enemmän energiajaetta kuin sitä kuluu hirsikodin valmistukseen.

Hirsikoti onkin ympäristöystävällisin vaihtoehto, myös tavalliseen puutaloon verrattuna. Esimerkiksi VTT on tutkinut ekologisia hirsirakennuksia. Tutkimuksen mukaan hirsirakennus ei kuluta energiaa tai tuota hiilidioksidipäästöjä koko elinkaarensa aikana yhtä paljon, kuin tavallinen puutalo.

Finnlamelli-koti on oikea ekoteko, joka kestää vanhemmalta lapselle. Jätä sinäkin oma hirsijalanjälkesi!

Tilaa hirsitalokirjamme ja inspiroidu!

Suomalaista laatutyötä

Finnlamellin hirsitalojen tuotanto on suomalaista laatutyötä suomalaisista raaka-aineista. Kuusihirrestä valmistettu lamellihirsi, jossa sydänpuu on hirren pinnassa, on yhtä lailla terveellinen suomalainen materiaali, jonka kestävyys on jo mitattu kasvuvaiheessa metsissä.

Finnlamellin tuotanto noudattaa sekä Suomen Hirsitaloteollisuuden että Pientaloteollisuuden hyviä tapoja. Finnlamellilla on myös PEFC-sertifikaatti osoituksena systemaattisesta työstämme jokaisen Finnlamelli-talon omistajan oikeuksien turvaamiseksi sekä käyttämämme puumateriaalin alkuperän seuraamisesta.

Lue seuraavaksi: Muuttovalmis hirsitalo – helpoin ja nopein tie uuteen kotiin