Millainen sisustus hirsitaloon?

Sisustus- ja tekstiilisuunnittelija Kaisa Hautakangas kertoo:

Finnlamelli-kodin tai vapaa-ajan kohteen sisustuksen suunnittelussa voit tukeutua nyt sisustussuunnittelijan puoleen. Autan uudisrakentajia luomaan kodin sisustuksesta juuri Sinua ja perhettäsi palvelevan kokonaisuuden.

Moni uuden kodin hankintaa suunnitteleva miettii talon ulkonäön lisäksi myös sitä, miten sisustaisi unelmiensa kodin. Sisustuksen miettiminen voi tuntua haasteelliselta, tyylejä ja tarjontaa kun löytyy nykyään niin runsaasti. Nykyajan hirsitalo taipuu moneen tyyliin ja näin ollen se voidaan sisustaa juuri Sinun toiveittesi ja vaatimustesi mukaisesti.

 

Huomioi kokonaisuus

Sekä talon että sisustuksen tyylien on hyvä tukea toisiaan, jotta lopputuloksesta saadaan mahdollisimman harmoninen. Sisustuksen suunnittelussa kannattaa lähteä liikkeelle omien mieltymysten ja tarpeiden lisäksi käytännöllisyydestä – valaistusta ja estetiikkaa unohtamatta.

Sisustuksen värimaailma on hyvä rakentaa kahden-kolmen päävärin ympärille, johon valitaan yksi tai kaksi tehosteväriä. Myös tyyleissä on hyvä pitäytyä pääosin yhdessä, mutta sitä kannattaa maustaa ripauksella muitakin tyylejä. Näin kokonaisilme pysyy mahdollisimman selkeänä ja harmonisena, mutta myös kodikkaana ja persoonallisena.

 

Kodinomaista tunnelmaa

Vaikka sisustukseen löytyykin laaja kirjo erilaisia materiaaleja ja pintoja, haetaan yleisilmeeseen pääsääntöisesti hyvin kodinomaista tunnelmaa. Vaaleat puulajit sekä vaalean tai harmahtavan käsittelyn saaneet tammi ja saarni ovat suuressa suosiossa niin lattioiden materiaaleissa kuin kalusteissakin. Ne istuvat myös selkeälinjaiseen skandinaaviseen sisustustyyliin, joka tuntuu olevan kestosuosikki meillä pohjoismaissa.

Erilaisilla pintastruktuureilla voi tuoda mielenkiintoa sisustukseen. Tummien ja vaaleiden värien kontrastit, kovien ja pehmeiden materiaalien liitto, sileän ja rouhean sekä kiiltävän ja mattapinnan rohkea yhdistely luovat sisustukseen omaleimaisen ja kotoisan tunnelman.

 

Itsesi näköinen on parhaan näköinen

Itsetehdyt sisustuksen yksityiskohdat, eli ns. DIY (tee-se-itse), kierrätysmateriaalit ja ekologisuus ovat in. Kotimaisten sekä pohjoismaisten pienten käsityöyrittäjien sekä design-brändien suosiminen on erittäin trendikästä.

On hyvä muistaa, että erilaisia trendejä tulee ja menee, eikä sisustamisessa kannata takertua niihin liikaa. Trendit antavat inspiraatiota ja niistä voi hakea vinkkejä oman kodin sisustamiseen. Tärkeintä on kuitenkin luoda sellainen koti, joka tuntuu juuri itselle sopivalta ja missä koko perhe viihtyy.

Pääkuva: Finnlamelli Oy. Sisustuskuvat: Hakola Oy.

Ota rohkeasti yhteyttä – tehdään unelmiesi sisustuksesta totta! 

Sisustusterveisin
Kaisa Hautakangas
Sisustus- ja tekstiilisuunnittelija, Muotoilija AMK
SISUSTUKSEN AIKA

p. 045 164 2009
kaisa@sisustuksenaika.fi

www.sisustuksenaika.fi