Finnlamellin uusi hirsitalojen citymallisto istuu kapeille kaupunkitonteille tyylikkäästi

Finnlamellin ja oululais-helsinkiläisen arkkitehtitoimisto Kanttia2:n yhteistyössä suunnittelema hirsitalojen kaupunkimallisto on nyt lanseerattu. Finnlamellin citymallisto tarjoaa uudenaikaiset puitteet nauttia ekologisesta hirsiasumisesta sekä hirsikodin ehdottomasta edusta – terveellisestä sisäilmasta – tyylikkäästi urbaanissa ympäristössä.

Uusi citymallisto ratkaisee kaupunkiasujien toiveet aistikkaasti. Houkuttelevat ja loogiset citymallit on suunniteltu istumaan tiiviille kaupunkipientalotonteille, tuntumaan huomattavasti kokoaan avarammilta sekä tarjoamaan asujilleen väljää yksityisyyttä ja omaa rauhaa tiiviissäkin naapurustossa.

Finnlamellin kapeasaumainen hirsiprofiili istuu erinomaisesti kaupunkimaiseen ilmeeseen ja moderni hirren tasanurkka viimeistelee selkeälinjaiseen taloarkkitehtuuriin. Kaikki linjakkaat citymallit istuvat myös kauniisti modernien kivitalojen seuraan.

Finnlamellin ja Kanttia2:n näyttävä citymallisto koostuu kolmesta erilaisesta tyylistä, BackasWestend ja Jollas, joiden variaatioista on helppo valita kullekin kaupunkitontille täydellinen hirsikoti. Mallisto huomioi eri tonttityypit sekä kaava-alueet harjakatto- ja lapekatto-vaihtoehdoin.

– Hyvä koti on toimiva ja turvallinen kehys elämälle. Finnlamellin citymallisto on suunniteltu houkuttelevaksi lähestyä ja käytännölliseksi käyttää, kertoo malliston pääsuunnittelija, arkkitehti SAFA Sauli Kosonen.

Kososen lisäksi Kanttia2:n suunnittelutiimin kuuluivat arkkitehti Wim Defraeye, arkkitehtiylioppilas Heini Hiukka sekä suunnittelija ja 3D-visualisoija Antti Leppäniemi.

Tilan taikaa tiiviille kaupunkitontille

Citymalliston hämmästyttävän väljät kodit ovat laadukkaan ja tinkimättömän suunnittelun tulos. Taitavat arkkitehtoniset ratkaisut saavat ne tuntumaan ulkomittojaan avarammilta, ja kauniit integroidut terassit tarjoavat asukkailleen raikasta ulkoilmaa ja viihtyisää oleskelua naapurien katseilta suojassa. Terassit ja avoparvekkeet on myös helppo lasittaa.

Pitkälle tai lyhyelle sivulle avautuvat oleskelutilat mahdollistavat eri muotoiset tontit ja suuntaukset 1- tai 2-kerroksisina. Tilat on suunnattu aina siten, että yksi sivu rakennuksesta on muita suljetumpi naapurin tai tien suuntaan. L-malliset talot sulkevat tiiviillä tontilla kaksi sivua naapurien suuntaan. Moduulimaiset saman sarjan piharakennukset rajaavat lisää omaa rauhaa haluttuihin ilmansuuntiin ja toimivat samalla myös palomuureina. Kuvassa yksi Westend-malleista.

 

Backas-citymallit ovat tilasuunnittelun taidonnäyte ja tuntuvat huomattavasi ulkomittojaan avarammilta. Näyttävä arkkitehtuuri muodostuu kolmesta kehästä, jotka kietovat sisäänsä nykyaikaisen ja toimivan kodin. Sisätilan kaltaiset ulkotilat saavat myös asuintilat tuntumaan kokoaan suuremmilta. Kaikki Finnlamellin citymallit ovat saatavilla 1- tai 2-kerroksisina.
Jollas-citymallien kauniin kapealinjaisen arkkitehtuurin ansiosta tiiveimmänkään kaupunkitontin koko ei ole este vaan mahdollisuus. Kätevästi rakennuksen suojaan sulautuvat terassit ja parvekkeet tarjoavat asukkaille viihtyisää oleskelua ulkoilmassa yksityisyydestä tinkimättä. Laadukas kodinhoitotila-saunaosasto antaa modernille hirsitalolle täydellisen loppusilauksen.

Finnlamelli toimittaa hengittävän kaupunkikodin muuttovalmiina – tai vieläkin täydellisempänä

Sisäilman laatu puhuttaa ja huolestuttaa ihmisiä kenties enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Koti on elämän tärkein paikka, jossa on olennaista voida hyvin. Finnlamelli-hirsitalojen sisäilma on puhdasta ja terveellistä, sillä puu on taitava kosteudensäätäjä, joka hengittää luonnollisesti. Se sopii hyvin myös allergikoille.

Hirsi on massiivisena ja teknisesti varmatoimisena materiaalina erittäin hyvä valinta pientaloille, ja todella toimiva myös urbaaniin ympäristöön, tiivistää Kosonen.

Mikä parasta, kodinrakentaja ei voisi helpommalla päästä. Finnlamelli tarjoaa ainoana hirsitalotehtaana urbaanin hirsikodin muuttovalmiina, tai vieläkin täydellisempänä, kaikki maatyöt sisältävänä muuttovalmistoimituksena.

Uuteen hirsitalojen citymallistoon pääsee tutustumaan paikan päällä maanantaina 25.2. klo 15–19 seuraavissa toimipisteissä:

Vantaa / Studio (Arkkitehti Sauli Kosonen Kanttia2:sta paikalla kertomassa uudesta mallistosta)
Nilsaksenpolku 2, 01510 Vantaa

Oulu
Karhuojantie 2, 90460 Oulunsalo

Lempäälä / Studio
Kaipionsivu 3, 37570 Lempäälä

Turku
Hansakatu 9 LH 1, 20100 Turku

Lappeeranta
Myllärinkatu 4, 53550 Lappeenranta

Vaasa
Rantakatu 28, 65100 Vaasa

Kokkola / yhteinen studio Designtalon kanssa
Tehtaankatu 18
67100 Kokkola