Alajärvelle päiväkoti hirrestä

Julkaistu 31.10.2016 klo 11:04

Alajärvelle rakentuu ekologinen ja terveellinen päiväkoti hirrestä

Päväkoti Alajärvi 15x6 netti (kopio 1) (kopio) Päväkoti Alajärvi netti 10x6 (kopio)
Päiväkodin ARK suunnittelu ja havainnekuvat: Arkkitehtitoimisto Tuomela Ky (facebook.com/Arkkitehtuuria)

Finnlamelli toimittaa hirsiosat Alajärven uuteen Mäntymäen päiväkotiin. Pääurakoitsija päiväkotiprojektissa on Rakennusliike M Ranta Oy. Päiväkodin rakentaminen hirsiseinien osalta alkoi viikolla 42. Yli tuhannen neliön rakennuksen hirsiseinät nousivat valmiiksi kolmessa vuorokaudessa.

Kuva 1  9x6   Kuva seinä  Kuva3  9x6

Hirren valinta rakennusmateriaaliksi ilmentää paikkakunnan omaa erityisosaamista, onhan Alajärvellä sijaitseva Finnlamelli tunnettu maailmalla hirsirakentamisesta ja huippuosaamisestaan. Rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta on vastannut Arkkitehtitoimisto Tuomela Ky / Jyrki Tuomela.

Päiväkoti Mäntymäestä on tulossa hoitopaikka noin 65 lapsen tarpeisiin. Päiväkodin huoneistoala on 900 neliöä ja kokonaispinta-ala 1100 neliöä. Kiinteistöön tulee myös jakelukeittiö ja pieni jumppa- ja yhteissali.

Alajärven pilottihankkeessa on kiinnitetty erityisesti huomiota siihen, että tuleva päiväkoti on terveellinen ja turvallinen paikka lapsille ja henkilökunnalle. Hirsi on kestävä, ekologinen ja hengittävä rakennusmateriaali. Hirren hyviin ominaisuuksiin kuuluvat myös kosteuden tasaamiskyky, sekä staattisen sähkön puuttuminen, joka ehkäisee pölynmuodostusta ja on siten erinomainen rakennusmateriaali myös allergikoille.

Hirsirakentamisen suosio kasvaa julkisessa rakentamisessa

Finnlamelli on toimittanut mm. sadalle lapselle tarkoitetun 1200 neliön päiväkodin Haapaveden kaupungille sekä yksityisen päiväkodin Raaheen. Viimeisimpänä projektina valmistui Etelä-Pohjanmaalle loppukesästä 2016 kokonaisurakkana toimitettu hirsirakenteinen esiasteen koulu.

Päiväkoteja suunnitellaankin hirrestä nyt paljon eri puolille maata. Myös muista julkisen puolen kohteista tulee paljon kyselyjä. Hirsi on tullutkin vahvaksi vaihtoehdoksi myös koulujen, hoivakotien yms. rakennusmateriaaliksi, kertoo Finnlamellin kehitysjohtaja Esko Perälä.